Seurakunta remontoi Teemu Laajasalon tulevaa virka-asuntoa 100 000 eurolla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Seurakunta remontoi Teemu Laajasalon tulevaa virka-asuntoa 100 000 eurolla

Helsingin piispa Teemu Laajasalo muuttaa perheineen Helsingin Ullanlinnan arvokiinteistössä sijaitsevaan asuntoon maaliskuussa. Seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Kai Heinosen mukaan 100 000 euron remontti tuli tarpeeseen.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo muuttaa perheineen Helsingin Ullanlinnassa sijaitsevaan arvokiinteistöön. Noin 100000 euron remontin maksaa Helsingin seurakuntayhtymä.­

23.1.2018 6:19 | Päivitetty 23.1.2018 10:44

Helsingin piispa Teemu Laajasalo muuttaa maaliskuun alussa piispan edustusasuntoon Helsingin Ullanlinnaan. 230 neliön kuusihuoneiseen asuntoon tehdään parhaillaan isoa remonttia. Remontista kertoi ensimmäisenä Kirkko ja Kaupunki.

Helsingin seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Kai Heinonen sanoo, että joulukuussa aloitettu remontti valmistunee helmikuun loppuun mennessä. Noin 100 000 euron remontin maksaa Helsingin seurakuntayhtymä.

– Kaikki pinnat laitetaan uusiksi. Parketti oli jo niin ohutta, että korkokengät menivät läpi. Lattiassa oli jo reikiä, Heinonen kuvailee.

Kiinteistöjohtajan arvion mukaan remontti oli tarpeen, sillä huoneistoa ei ole hänen mukaansa remontoitu noin 20 vuoteen. Heinonen sanoo, että asunto oli edellisen piispan Irja Askolan jälkeen siistissä kunnossa, mutta ratkaisuiltaan vanhanaikainen ja iän myötä kulunut.

”Kyse ei mistään pröystäilystä”

Parketin lisäksi kaikki pinnat maalataan ja kylpyhuone sekä saunatilat laitetaan Heinosen mukaan uusiksi. Myös kodinkoneita ja kaapistoja uusitaan. Remontissa on hänen mukaansa huomioitu se, että huoneistoon muuttaa perhe.

Kylpyhuoneeseen tulee toinen suihku ja muun muassa saunan lauteet vaihdetaan uusiin.

Helsingin Piispa Teemu Laajasalo muuttaa täysin remontoituun 230 neliön asuntoon Helsingin Ullanlinnaan maaliskuun alussa.­

Heinonen painottaa, ettei Laajasalo ole vaikuttanut mihinkään kohteen kunnostukseen liittyvään asiaan.

– Minä olen esittänyt ja seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto on hyväksynyt toimet, joita kohteeseen tehdään.

Mistään pröystäilystä remontissa ei kiinteistöjohtajan mukaan ole kyse. Hänen mukaansa suurin yksittäinen kuluerä on parketin uusiminen isolle pinta-alalle. Hän kuvailee kunnostustyötä normaaliksi huoneistoremontiksi isossa kohteessa.

– Ajattelin, että nyt on kohtuullinen aika remontoida kohde, kun ajatellaan, että Laajasalo tulee asumaan siinä reilut parikymmentä vuotta, jos hän jatkaa eläkkeelle siinä virassa.

Askola maksoi vuokraa 1 147,86 euroa

Piispan edustusasunnon omistaa Helsingin seurakuntayhtymä. Se vuokraa asunnon Kirkkohallitukselle, joka luovuttaa asunnon piispan käyttöön. Laajasalo maksaa asunnosta vuokraa niistä neliöistä, jotka hän ottaa asuinkäyttöönsä, sanoo kiinteistösijoituspäällikkö Minna Jokinen kirkon keskushallinnosta.

Vuokra määräytyy Jokisen mukaan verotusarvon ja henkilökohtaisessa käytössä olevien neliöiden mukaan. Edellisen vuokralaisen, Helsingin emerituspiispa Irja Askolan henkilökohtaisiksi asuinneliöiksi laskettiin Jokisen mukaan 67 neliöltä.

– Niistä hän maksoi vuokraa 1 147,86 euroa kuukaudessa.

Jokinen ei halunnut ottaa kantaa siihen, kuinka suureksi Laajasalon vuokra nousee. Vuokrasumma riippuu hänen mukaansa siitä, kuinka paljon asuinneliöitä uudelle piispalle lasketaan. Kirkkohallituksen kiinteistöpäällikön Juha Kääriäisen mukaan Laajasalolta on kysytty tietoa siitä, paljonko asuinneliöitä hän viisihenkiselle perheelleen haluaa.

– Emme ole saaneet vielä vastausta.

Laajasalo ilmoitti sihteerinsä välityksellä IS:lle, ettei hän kommentoi asiaa. Kääriäinen sanoo, että laskutusperiaate on sama kuin Askolan tapauksessa: jos Laajasalo ottaa käyttöönsä viisihenkiselle perheelleen esimerkiksi 134 neliötä 230 neliön asunnosta, hänen pitäisi maksaa periaatteessa kaksinkertainen määrä vuokraa Askolaan nähden, eli 2 295,72 euroa kuukaudessa.

– Varmasti samoja neliöhintataulukoita noudatetaan. Mutta kun tilanne on kesken ja vuokrasopimusta ei ole tehty, en osaa sanoa tämän enempää. Vain Laajasalo osaa tässä vaiheessa sanoa, mitkä tilat hän ottaa käyttöönsä.

Edustusasunnossa on ennen Askolaa asunut Helsingin emerituspiispa Eero Huovinen.

  • Videolla kerrotaan piispa Teemu Laajasalon urasta.

Päivitys kello 10.43: Muokattu ingressiä kiinteistöjohtaja Kai Heinosen kommentilla.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo muuttaa perheineen Helsingin Ullanlinnassa sijaitsevaan arvokiinteistöön.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?