Kotimaa

Iso käänne Suomen säässä: Lämpötiloissa tapahtuu dramaattinen muutos viikon puolivälissä – ero jopa 15–20 astetta

Julkaistu:

Sää
Puolessa välissä viikkoa lämpötilat heittelevät jopa 20 asteella.
Tällä viikolla pääsee käyttämään talvivaatevarastonsa sisältöä laidasta laitaan lämpötilojen ja taivaalta tulevan veden olomuodon esitellessä koko kirjonsa.

Maanantaina uuteen viikkoon herättiin yhä kiristyvän pakkasen paukkuessa ulkosalla ja yöllä sataneen lumen peittäessä maata suuressa osassa maata.
 • Videolla nähdään alkuviikon sääennuste.
Alkuviikko vietetäänkin varsin talvisissa tunnelmissa. Maanantaina ja tiistaina maan länsiosassa pakkasta on enimmillään 10–15 astetta, paikoin 20 astetta. Itä- ja Pohjois-Suomessa nähdään joillain paikkakunnilla kireitä 15–25 asteen pakkasia.

Pilvipeite pysynee tiukasti maan yllä, ja paikoittain saadaan heikkoja lumisateita, joten sinistä taivasta ei saada paukkupakkasten kaveriksi, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Keskiviikkona saadaan hanakampaa lumisadetta ja voimistuvaa kaakkoistuulta. Niiden myötä lämpötila tipahtaa dramaattisesti puolessa välissä viikkoa ympäri Suomen. Sitten tulee käänne.

– Viimeistään torstaina ollaan reilusti plussan puolella, meteorologi Helena Laakso toteaa.

Lämpötilat ovat plussan puolella todennäköisesti lähes koko Suomessa Lappia lukuun ottamatta. Kun sää lauhtuu keskiviikon ja torstain aikana, maahan muodostuu useita sadealueita.

Sade muuttuu vähitellen lumesta rännäksi ja rännästä vedeksi. Varsinkin maan länsi- ja eteläosissa loput sateista laskeutuu maahan vetenä.Jos grafiikka ei näy, katso se tästä.

Lämpötilojen heittely on huomattavaa: monilla paikkakunnilla tiistain ja torstain välinen lämpötilaero on useilla paikkakunnilla jopa 15–20 astetta. Esimerkiksi Joensuussa lämpötilan ennustetaan nousevan 16 pakkasasteesta plus kolmeen.

Muutos on pienin länsirannikolla, mutta esimerkiksi Turussakin lämpötila nousee liki 10 astetta viidestä pakkasasteesta plus kolmeen.

Loppuviikosta lämpötila asettuu

Loskassa ei välttämättä tarvitse koko loppuviikkoa kahlailla, vaan lämpötila laskee uudelleen yhtä nopeasti kuin nousikin, tosin ei yhtä rajusti.

Perjantain aikana sää alkaa hiljalleen viiletä jälleen koko maassa. Paukkupakkasia ei ainakaan tämän viikon aikana enää saada, vaan lämpötila laskee nollan tuntumaan ja asettunee muutamien pakkasasteiden tuntumaan.

Lapissa puolestaan alkuviikon kahdenkymmenen asteen pakkaset tippuvat puolessavälissä viikkoa noin kymmeneen pakkasasteeseen, jossa ne pysyttelevät koko loppuviikon.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Junamatkustaja ikuisti Pendolinon ikkunasta kanssamatkustajien järjettömän tempun Tampereella – VR: konduktööri oli vielä erikseen kieltänyt

  2. 2

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  3. 3

   Kimmo Elomaata tutkinut poliisi hämmästyi: television kokoiseen ”Kimmo-sikaan” ja kahteen lippaaseen oli säästetty yli 10 000 euroa kolikoita

  4. 4

   Erityisesti yksi Harryn ja Meghanin intiimeistä hääkuvista ihastuttaa somessa – huomaatko kuvan suloisen ”piiloviestin?”

  5. 5

   Meghan purskahti hillittömään hihitykseen – pokka petti kesken prinssi Harryn puheen

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Onko muna päivässä liikaa vai hyväksi? Tutkimus löysi selvän yhteyden maailman yleisimpiin sairauksiin

  2. 2

   Yksinkertainen laskelma osoittaa, milloin omistusasunto ei kannata

  3. 3

   Seura: Vainaja ”heräsi henkiin” kahdesti

  4. 4

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  5. 5

   Ruotsissa neuvotaan tyttöjä, joita uhkaa pakkoavioliitto tai silpominen: piilota lusikka alusvaatteisiin lentokentällä

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Nanna, 22, otti aurinkoa bikineissä pihalla, kun kuuli naapurin törkeän kommentin: ”Uppos aika syvälle”

  2. 2

   Susanna Kosken ja pitkäaikaistyöttömän kohtaaminen Ylellä pöyristytti katsojia: ”Kylmäävää ja erittäin vastenmielistä”

  3. 3

   Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

  4. 4

   Nuoripari luuli ostavansa 93 000 euron asunnon – ei ymmärtänyt yhtä kohtaa kauppakirjassa

  5. 5

   Sebastian Aho takoi hattutempun, USA jäi jalkoihin! IS seurasi

  6. Näytä lisää