Las Palmasin kauhulennon matkustajat pääsivät vihdoin Ouluun – liki 55 tunnin piina ohi: ”Väsyneitä ollaan”

Oulun lentokentälle saapui lauantaina aamuyöllä kello 05.30 väsyneitä ja vihaisia matkustajia, kun moneen otteeseen viivästynyt TUI-matkanjärjestäjän lento saapui lähes kolmen vuorokauden myöhästelyn jälkeen Suomeen.

20.1.2018 7:35

Viikon lomalta kotiin palannut oululainen Minna Kemppainen arvioi, että Las Palmasin lentokentän olot olivat 17 tunnin odottelun aikana inhimillisyyden toisella puolella.

– Minullakin oli huono olo kun lähdettiin pitkän odottelun jälkeen kentältä hotellille, niin mietin, että miten mahtavat pienimmät lapset jaksaa. Nyt odotan vain kotiin ja nukkumaan pääsemistä, Minttu-tyttärensä kanssa lomaillut Kemppainen tuumasi Oulun kentälle päästyään.

Matkustajat odottivat 17 tuntia kentällä, kun matkanjärjestäjä yritti korjata rikki mennyttä lentokonetta. 17 tunnin odottelun jälkeen he pääsivät hotelliin lepäämään.

Alun perin lennon piti lähteä keskiviikkona kello 13.30. Loppujen lopuksi matkustajat pääsivät kotimatkalle perjantaina noin kello 20.25, eli lento myöhästyi melkein 55 tuntia.

Minna Kemppainen kertoi odottavansa kotiin ja nukkumaan pääsyä.

Nivalaan kyytiä odottanut Leivon perhe antaa huonon arvosanan matkanjärjestäjälle Las Palmasin lentokentän järjestelyistä. Tieto ei kulkenut ja pitkä odotusaika oli liikaa lapsille.

– Matkustajat olisi pitänyt kuljettaa hotelleihin heti kun tieto koneen teknisestä viasta tuli. Lentokentällä oli aikuisille leipää ja kahvia, mutta pikkulapsille ei ollut tarjota mitään syötävää, pian 4-vuotiaan Miron ja 10 kuukauden ikäisen Miljan isä Hannu Leivo toteaa.

Hannu ja Miro Leivo odottivat perheineen vielä kyytiä Nivalaan.

Lomalennon piti lähteä Gran Canarian Las Palmasista Ouluun jo keskiviikkona iltapäivällä, mutta lähtö myöhästyi lentokoneeseen tulleen teknisen vian vuoksi useaan otteeseen.

Lomailijat lensivät Kanarialle tanskalaisella Jet Timen koneella, joka sai teknisen vian ennen takaisin päin lähtöä. Uusi lento saatiin järjestettyä portugalilaisen White Airwaysin koneella ja miehistöllä Lissabonista.

Matkustajien joukossa oli myös paljon lapsia.

180 matkustajan ryhmään kuului myös vanhuksia ja lapsia. Las Palmasin kentällä osa matkustajista sairastui vatsatautiin. Kymmenen lasta oksenteli ja heistä kaksi jouduttiin viemään sairaalaan nestehukan takia.

– Meillä lapset säästyivät taudilta. Väsyneitä ollaan, mutta muuten hyvällä mielellä kun päästään kotiin ja nukkumaan. Suurin osa matkustajista torkkui lentomatkan, joten koneessa oli rauhallista, Hannu Leivo kuvailee Lissabonin kautta tulleen kotimatkan tunnelmia.

Matkustajat pääsivät lopulta laskeutumaan Ouluun puoli kuudelta lauantaiaamuna.

Minna Kemppaisen matkustusintoa Kanarian vaiheikas kotimatka ei nujerra. Hän aikoo lähteä reissuun, mutta miettii tarkkaan käyttääkö enää valmismatkoja.

– Matkustelen paljon ja yleensä varaan lennot ja majoituksen itse. Nyt ajattelin pääseväni helpolla, kun otan valmismatkan. Loma oli muuten hyvä, rusketusraidatkin saatiin tyttären kanssa hankittua. Seuraava reissu saattaa olla taas omatoimimatka, Kemppainen arvelee.

Aamuöinen Oulun lentokenttä kaikui tyhjyyttään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?