Kotimaa

Pandat nauttivat ensimmäisen bambuaamiaisensa Ähtärissä – ihailevat suomalaista talvimaisemaa ikkunoiden läpi

rac

Julkaistu:

Ähtärin eläinpuiston mukaan pandoilla on hieman matkaväsymystä.
Ähtäriin eilen alkuillasta saapunut pandapariskunta on palautunut varsin hyvin pitkän matkan rasituksista, kerrotaan eläinpuistosta. Ensimmäinen Suomessa nautittu bambuaamiainen on maistunut pandoille, vaikka niillä pientä matkaväsymystä onkin.

– Kaikki on mennyt hyvin ja suunnitelmien mukaisesti. Pandat syövät, nukkuvat ja nauttivat elämästä, kertoo eläinpuiston vt. toimitusjohtaja Kari Vainio.
  • Video: Pandat saapuivat Ähtäriin torstaina.
Eläinpuiston intendentti Mauno Seppäkoski kertoo, että pandat ovat sopeutuvaisia eläimiä.

– Ne ovat olleet aluksi vähän pienemmässä sisätilassa ja pääsevät tämän päivän aikana isompaan sisätilaan, Seppäkoski kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomalaista talvimaisemaa pandat joutuvat toistaiseksi kuitenkin ihailemaan vain ikkunoiden läpi, sillä ulkotarhaan ne pääsevät pistämään kuononsa vasta helmikuussa karanteenin päätyttyä.

Kiinalaispandat Jin Baobao ja Hua Bao – suomalaisilta nimiltään Lumi ja Pyry – saapuivat Helsinki-Vantaan lentokentälle eilen sankan lumipyryn ja valtavan mediamylläkän saattelemina. Myöhemmin illalla pandoja odotti Ähtärissä tervetuliaiskarnevaali. Suomalaisten tiedotusvälineiden ohella pandojen matka on kiinnostanut myös kiinalaista mediaa.