Miehen epäillään yrittäneen tappaa puolisonsa Tampereella – poliisi: ilman sosiaali­työntekijän väliintuloa nainen olisi voinut kuolla

Kolmekymppistä miestä epäillään tapon yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä Hervannassa.

16.1.2018 18:18

Mies pahoinpiteli kahta naista kerrostaloasunnossa Tampereella maanantai-iltapäivällä. Toista tekoa epäillään tapon yritykseksi ja toista törkeäksi pahoinpitelyksi. Lisäksi miestä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Hätäkeskus sai noin kello 13.30 soiton, jonka mukaan Opiskelijankadulla Hervannan kaupunginosassa oli meneillään väkivaltatilanne ja kaksi ihmistä oli joutunut puukotuksen kohteeksi, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Joni Länsipuro.

– Selvisi, että tapahtumat olivat edenneet yksityisasunnossa, Länsipuro kertoo.

Kerrostaloasunnossa oli neljä ihmistä, joista kaksi oli naisia ja kaksi miehiä. Heidän joukossaan oli huoneistossa asuva pariskunta, jonka molemmat osapuolet ovat noin 30-vuotiaita, sekä kaksi kaupungin sosiaalityöntekijää.

Mies oli pahoinpidellyt astalolla kahta naista, kumppaniaan ja toista sosiaalityöntekijää. Toistaiseksi on selvityksessä, mikä väline tarkemmin ottaen oli kyseessä, mutta poliisin mukaan se ei ollut ampuma-ase.

– Sosiaalityöntekijät olivat asunnossa työtehtävällä. Asunnonhaltijamies lähti kohdistamaan väkivaltaa asunnonhaltijanaista kohtaan. Sosiaalitoimen naispuolinen työntekijä meni tilanteeseen väliin ja yritti estää toiminnan. Siinä vaiheessa hän sai itse vammoja, jotka vaativat sairaalahoitoa, Länsipuro kuvailee.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että sosiaalityöntekijä saattoi pelastaa miehen puolison hengen. Epäily tapon yrityksestä perustuu vammojen potentiaaliseen vaarallisuuteen ja arvioon siitä, mitkä tavoitteet epäillyllä olivat toimintansa takana.

– Kyllä vaikuttaa siltä, että ilman väliintuloa seuraus olisi voinut olla lopullinen.

Tilanne asunnossa ei ilmeisesti jatkunut kauan. Toinen sosiaalityöntekijä soitti hätäkeskukseen nopeasti.

– Puhutaan maksimissaan kymmenestä minuutista.

Epäilty on ollut kiinniotettuna tapahtuneesta asti. Häntä ja paikalla olleita sosiaalityöntekijöitä kuullaan pian.

Miestä epäillään tapon yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä. Asunnossa asuvan naisen vammat olivat vakavampia kuin sosiaalityöntekijän, mutta kumpikin selvisi vammoilla, jotka pystyttiin hoitamaan sairaalassa.

– Vammat vaativat ensiaputoimenpiteitä eivätkä olleet hengenvaarallisia.

Poliisi ei tässä vaiheessa täsmennä, asuuko huoneistossa naisen ja miehen lisäksi muita ihmisiä ja miksi sosiaalitoimi suoritti siellä työtehtävää. Alustavan tiedon mukaan päihteillä ei näytä olleen osuutta epäillyn toimintaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?