Kotimaa

Kemiallinen vuoto aiheutti räjähdyksen Nuottasaaren tehdasalueella Oulussa – pääsy alueelle estetty

Julkaistu:

Kemiallisen vuodon aiheuttama räjähdys tapahtui tehdasrakennuksen sisätiloissa.
Nuottasaaren tehdasalueella Oulussa tapahtui tiistaina aamupäivällä räjähdys. Oulun poliisilaitokselta kerrotaan, että alue on eristetty ja pääsy sinne on estetty.

Hätäkeskus sai räjähdyksestä ilmoituksen kello 12.11. Pelastuslaitoksen mukaan räjähdyksen aiheutti natriumkloraattiliuosvuoto lääke- ja kemiateollisuusyritys Akzonobelin tehtaan sisätiloissa. Useammalla yrityksellä on alueella tehdasyksiköitä.

Kysymyksessä oli kemiallinen vuoto, joka ilmeisesti sai alkunsa tehdasprosessissa tapahtuneesta vikatilanteesta, kertoo Oulun pelastuslaitoksen palomestari Veli-Matti Hiekkataipale.

– Vuoto tapahtui yhden tehdasrakennuksen sisätiloissa eikä aiheuta vaaraa muualle, hän kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Palomestarin mukaan alue evakuoitiin ja kemiallista vuotoa puhdistetaan nyt. Ihmisiä ei päästetä Akzonobelin tehtaalle.

– Ensimmäinen poliisisulku on Nuottasaaren tiellä Heinäpään palloiluhallin kohdalla. Poliisi ohjaa sieltä pois kaiken tehtaalle menevän liikenteen, kertoo paikalla ollut Ilta-Sanomien avustaja.

– Toisella portilla on siviilipoliisiauto estämässä alueelle pääsyn. Myös raskaan liikenteen portti on eristetty teipeillä.

Avustajan mukaan tehtaan porttien edessä on sekä pelastuslaitoksen että poliisin autoja.

Vuoto on nyt lakannut eikä siitä pelastuslaitoksen mukaan ole haittaa ympäristölle. Myöskään henkilövahinkoja ei ole. Pelastustyöt ovat edelleen käynnissä.