Kotimaa

Autoilija ajoi ikkunat huurussa ABC-asemalle, eikä poliisi ”ollut 20 vuoden aikana nähnyt yhtä tyhmää miestä”

Julkaistu:

Pohjois-Pohjanmaa
Poliisi ja autoilija ajautuivat Muhoksella sanaharkkaan, joka alkoi niin huurteisista autonikkunoista, että tielle näki vain pienestä aukosta tuulilasissa.
Poliisipartio havaitsi Muhoksen ABC-asemalla henkilöauton, jonka ikkunat olivat kauttaaltaan jäässä.

Poliisit sakottivat samaan aikaan mopoilijaa, minkä takia he eivät ehtineet puuttua tilanteeseen. Poliisit ajattelivat myös, että tankkauspisteelle ajanut mies putsaisi itse autonsa ikkunat.

Muutamia minuutteja myöhemmin poliisit pysähtyivät aseman lähettyville valtatie 22:sen varteen. Poliisit huomasivat, että sama auto tulee aseman suunnalta. Tuulilasissa oli vain pieni sula aukko kuljettajan kohdalla. Muut ikkunat olivat täysin huurteessa.

Nyt poliisit pysäyttivät autoilijan tien varteen. Toisen poliisin mukaan kuljettaja oli ”erittäin hiilenä”. Poliisi oli sanonut, että mieheltä pitäisi ottaa ajo-oikeus pois, jolloin mies tulistui entisestään. Poliisit päättivät antaa miehelle sakot.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mies myönsi, että asia otti ”häntä hermoon, kun turhasta kirjoitettiin sakkoa”. Miehen mukaan autonikkunat olivat puhtaat ja ajokelpoiset. Hän vastusti sakon saamista.

Miehen mukaan häntä jututtanut poliisikin oli hermona. Miehen mukaan poliisi haukkui hänet pystyyn. Miehen mukaan poliisi olisi sanonut, ettei hän ”ollut 20 vuoden aikana kentällä ollessaan nähnyt yhtä tyhmää miestä”. Poliisi myönsi oikeudessa, että hän oli ”pikkuisen hiilenä”.

Sanallinen väittely jatkui jonkin aikaa. Sama poliisi päätti ottaa mitään sanomatta tupakan pois miehen huulilta. Poliisia ärsytti se, kun tupakansavut tulivat hänen silmilleen.

Kun hän otti tupakkaa pois, mies huitaisi kuitenkin kädellään, ja käsi osui poliisia poskeen. Syyttäjän mukaan huitaisu oli tahallinen ja hän vaati miehelle rangaistusta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Mies kiisti tahallisuuden. Mies kertoi säikähtäneensä sitä, kun tupakan tulipää osui hänen poskeen, kun poliisi otti sitä pois. Mies sanoi huitaisseensa refleksinomaisesti, mitä oikeus piti uskottavana. Syyte virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta kaatui oikeudessa.

Tupakkaepisodin jälkeen mies otettiin kiinni, ja toinen poliisipartio kuljetti miehen Ouluun putkaan. Syyttäjän mukaan mies olisi irrottanut poliisiautosta kahvan matkan aikana. Mies kuitenkin kiisti tämän, ja väitti, että kahva lähti kuin itsestään irti. Myös näitä puheita oikeus piti mahdollisina, ja syyte lievästä vahingonteosta kaatui.

Sen sijaan 30-vuotias mies syyllistyi liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Oikeuden mielestä miehen ikkunat olivat liian jäiset, ja siten ajokelvottomat turvalliseen ajamiseen. Mies tuomittiin 15 päiväsakkoon, joka teki hänen tuloillaan 90 euroa.

Oulun käräjäoikeus antoi asiassa tuomion tänään maanantaina. Välikohtaus tapahtui Muhoksella 22.1.2017.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. ”Saako rouvaa puristella?” – Laulaja Frederik aiheutti hämmennystä Huutokauppakeisari-jaksossa: Heli on saada aivan tarpeekseen
   Viihde
  3. SaiPa jatkoi hurjaa kotivirettään – KalPa tarpoo suossa: ”Itseluottamuksemme on todella hauras”
   SM-liiga
  4. Välien­selvittely Haminassa johti raskaisiin rikos­syytteisiin – Nuori nainen puukotti miestä vatsaan, toinen nainen löi puukottajaa kirveellä
   Kotimaa
  5. Tuulikki keksi diesel­veron poiston kansalais­aloitteen huolto­asemalla: ”Nyt on pakko tehdä jotakin!”
   Oulun seutu
  6. Hiihtoliiton pomot puivat tiistaina Krista Pärmäkosken sopuhiihtoa – näin toiminnanjohtaja kommentoi tulenarkaa tilannetta
   Maastohiihto
  7. Merja Larivaara sanoo Forum24-lehdelle tulleensa työpaikka­kiusatuksi – ”Huorittelua ja uhkailua”
   Oulun seutu
  8. Venäjän armeija kehitti useita keinoja käydä elektronista sotaa, ja GPS-häirintä on vain yksi niistä – testattu kentällä Ukrainassa ja Syyriassa
   Ulkomaat
  9. Hyväntuulinen ruhtinatar Charlene ja reippaat pikku kaksoset tervehtivät Brigitte Macronia – yksityiskohta kuvassa ihastuttaa
   Kuninkaalliset
  10. Tunti sitten
  11. Maa nielaisi kiinalais­naisen – dramaattinen tilanne tallentui valvonta­kameraan
   Ulkomaat
  12. Varkaudesta epäilty ”Frendien Ross” jäi kiinni Lontoossa – humoristiseksi kääntynyt etsintä­kuulutus herätti kansain­välistä huomiota
   Ulkomaat
  13. Näytä lisää