Kotimaa

Ville koputti varastetun Honda Civicinsä ikkunaan keravalaisen McDonald’sin autokaistalla – sitten alkoi rytistä

Julkaistu:

Vuoden 1992 Honda Civic meni lunastuskuntoon, kun autovaras yritti kaikin keinoin karkuun. Auton omistajan mukaan neljä muuta autoa sai erilaisia vaurioita välikohtauksessa.
Se ei ollut ihan tavallinen perjantaipäivä. Vantaan Korsossa asuva Ville Jokio, 31, oli lähdössä työmaalleen autokorjaamolle aamuseitsemän maissa, kun hän huomasi, että jotain puuttuu.

Autoa ei näkynyt tutussa ruudussa.

– Ilmoitin töihin, että saattaa vähän kestää.

Jokio läksi töihin taksilla ja teki ensitöikseen rikosilmoituksen. Poliisi oli hänen mukaansa kehottanut tekemään autovarkaudesta päivityksen Facebookiin. Automekaanikko julkaisi pian päivityksen, jossa näkyi hänen metallinharmaa Honda Civic, vuosimallia 1992.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Auto ei ole Jokion mukaan mikään ”perussivikki”. Siinä on tavallista isompi moottori ja sähköiset ikkunat ja -peilit, eli selvästi tuunattu kulkupeli.

Facebook-päivitys levisi nopeasti. Pian Jokio alkoi saada havaintoja Civicistään.

– Aloin saada ihan puheluja, että auto on nähty eri puolilla.

Jokio lähti etsimään autoaan

Ensimmäinen havainto tuli perjantaina ennen yhtä iltapäivällä. Auto oli nähty Itäväylällä. Se oli matkalla Vuosaareen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Soitin hätäkeskukseen, että pistävät informaatiota alueella liikkuvalle partiolle.


Vähän ennen neljää iltapäivällä tuli seuraava puhelu. Auto oli parkissa Lidlin parkkipaikalla Järvenpäässä.

Viiden aikaan iltapäivällä Jokio pääsi töistä ja lähti yhdessä kaverinsa kanssa etsimään autoaan Järvenpäästä. Matkalla, noin puoli kuuden aikaan alkuillasta, Jokio sai soiton ystävältään. Nyt auto oli nähty Keravalla.

– Kaveri soitti, että auto oli tullut vastaan. Hän sanoi lähtevänsä seuraamaan autoa. Kohta tuli tieto, että autolla on ajettu Keravan McDonald’siin.

Pian Jokio oli ystävänsä kanssa autolla Keravan McDonald’sin pihassa. ”Mäkkärin” autokaistalla näkyi pysähdyksissä tuttu menopeli.

– Ajettiin siihen auton viereen oikealle puolelle. Sillä ei ollut mitään mahdollisuutta päästä siitä pois, Jokio sanoo autovarkaasta.

– Mentiin kaverin kanssa koputtelemaan ikkunaan ja sanottiin, että taitaa olla vähän väärä auto alla.

Sitten alkoi tapahtua.

”Poliisi on tulossa”

Auton ratissa ollut mies ei ollut Jokion mukaan tietävinäänkään, että alla on varastettu auto.

– Tokaisin siihen, että poliisi on tulossa. Siitä se sitten kimpaantui ja lähti kaasuttamaan täydellä teholla ensin taaksepäin ja sitten eteenpäin. Useamman kerran.


Jokio kuvaili näkyä uskomattomaksi.

– Ihan kuin videopelistä.

Autovoro yritti Jokion mukaan kaikin keinoin tehdä tilaa kolhimalla autoja edessä takana – ja sivulla. Ilta-Sanomat kertoi hässäkästä lauantaina.

Lopulta, useiden eteen–taakse-kolarointien jälkeen voro sai runnottua sen verran tilaa, että pääsi hieman kääntymään Villen Civicillä.

– Siitä se yritti lipputangon vierestä päästä karkaamaan. Mutta lipputankoon se pysähtyi, Jokio kuvaa tilannetta, jossa Civicin nokka oli painunut puoliksi sisään törmäyksen voimasta lipputangon kanssa.

Lopulta vielä lipputangon nuppi putosi vieressä olleen rakennusliikkeen pakettiauton katolle ja aiheutti kattoon lommon.

– Autot saivat kovastikin osumaa, Jokio muotoilee.

Viiteen autoon kolhuja

Jokion mukaan neljä autoa sai kolhuja Civicin lisäksi. Jokion tuunaama Civic sai sen verran paljon osumia, ettei edes automekaanikko usko, että siitä tulee enää ajokelpoista.

– Auto on ihan solmussa, Jokio tiivistää.

Jokio sanoo, ettei hän tuntenut varastettua autoa ajanutta henkilöä. Hän kuvailee miestä suomalaiseksi mieshenkilöksi.

– Ei ollut minulle tuttu, mutta poliisille oli.

Poliisi kertoi aiemmin medialle, että se on ottanut kiinni vuonna 1979 syntyneen miehen epäiltynä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Mies on poliisille entuudestaan tuttu useista samankaltaisista rikoksista.


Rattilukko tai ajonestolaitteisto harkinnassa

Korson Kulomäessä asuva Jokio sanoo, että useiden samalla alueella asuvien kaverien autoihin on lähiaikoina tunkeuduttu. Hän harkitsee ostavansa seuraavaan autoon rattilukon tai ajonestolaitteiston.

Nyt Jokiolla on edessä ongelma: mistä tilalle samantyylinen Civic isolla moottorilla?

– Haku on jo päällä. Ruotsista löytyy hyviä, mutta täytyy ensin odotella, että tulee vakuutuksesta rahat. Sitten voi lähteä ihmettelemään.

Jokio ja muut paikan päällä kesken välikohtauksen olleet selvisivät ilmeisesti ilman kolhuja. Poliisi kertoi lauantaina, että sen tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Huonoiten taisi käydä varastettua autoa ajaneelle miehelle, joka sai Jokion mukaan paljon sumutetta silmilleen.

– Ei meinannut kaveri tulla ulos autosta, niin poliisi sitten suihkutti kaasua suoraan ikkunasta sisään. Sitten kaveri rauhoittui ja tuli ulos.

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt