Kotimaa

Ei mikään reissumies: repun sisältö vei miehen poliisiasemalle Oulussa

Julkaistu:

”Tässä on ollut kyseessä tapauskohtainen harkinta.”
Oulun poliisi otti lauantain vastaisena yönä kiinni miehen, jonka varustus toi pikemminkin mieleen Suomen takavuosien hiihtomaajoukkueen kuin sen reissumiehen, josta Tapio Rautavaara lauloi On reppu reissumiehelle kai kaikkein paras tuttu, mutt' mitä reppu sisältää se onkin eri juttu.

Tälläkin miehellä oli reppu.

Repussa oli dopingaineita.

Lisäksi repussa oli starttipistooli, jolla olisi voinut ampua kilpailijat matkaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Repussa oli myös puukko, joka ei kuitenkaan ollut sisupuukko.

Lisäksi repussa oli pieni metallirasia, jossa oli vähäinen määrä poliisin huumeeksi ounastelemaa ainetta.

Luvanvaraiseen starttipistooliin miehellä ei ollut lupaa, ja puukon hallussapitoon hänellä ei ollut hyväksyttävää syytä.

– Se olisi eri asia jos kyseessä olisi ollut vaikka rakennusmies tai eräretki, mutta hän oli ravitsemusliikkeessä. Tässä on ollut kyseessä tapauskohtainen harkinta, kerrotaan Oulun poliisista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisi sai Oulun Kaukavainiolla ravintolamaailman asiakaspuolella vaikuttaneesta miehestä ilmoituksen kello minuuttia yli yksi. Partio tavoitti miehen ja miehen repun ja kävi huolellisesti lävitse repun sisällön.

Reppu ja reissumies, siinä varmaan on sellainen pari, oli kylmä tai vaikkapa vari, niin kumpikin paikkansa ties, lauloi Rautavaara. Tällä kertaa poliisi oli viisaampi: mies otettiin kiinni ja aseet ja aineet takavarikoitiin.

Asiaa tutkitaan nimikkeillä ampuma-aserikos, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito, huumausainerikos sekä lievä dopingrikos.