Kotimaa

Laikaksi epäilty koira loikkasi Venäjältä Suomeen ja haukkui rajavartijat

Julkaistu:

Kaakkois-raja
Nimettömäksi jäänyt rajanylittäjä ei ujostellut suomalaisia vaan suorastaan tuppautui lähelle osuneen auton kyytiin
Torstaina aamulla jäi kiinni Imatran eteläpuolelta Suomeen tullut luvaton rajanylittäjä.

Viranomaisten tiedossa ei ole rajanylittäjän nimeä, mutta kansalaisuus saatiin selvitettyä nopeasti ulkoisen olemuksen perusteella. Siisti ja hyvin hoidettu olemus sekä kaulaa koristava tutkapanta paljastivat loikkarin venäläiseksi metsästyskoiraksi.

– Venäläisillä on yleensä vähän erilaisia ne koiratutkat. Tämä koira oli myös yllättävän siistin näköinen. Yleensä ne tuntee jo siitä ulkoisesta olemuksesta, kertoo kenttäjohtaja Pekka Hannonen Kaakkois-Suomen rajavartiostolta.

Rajan yli kulkee Hannosen mukaan silloin tällöin myös huonossa kunnossa olevia kulkukoiria.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Imatran-loikkarin nimi tai edes sen rotu ei ole viranomasten tarkassa tiedossa. Hannonen itse arvioi, että kyseessä on laika.

Koira tuppautui auton kyytiin rajan kupeessa

Koira käyttäytyi Hannosen mukaan hyvin ulkomaanvierailunsa aikana.

– Siviilihenkilöt poimivat koiran rajan pinnasta ja se suorastaan tuppautui kyytiin, Hannonen kertoo.

Viranomaiset käyvät tiedonvaihtoa rajaseuduilta löytyneistä ja kadonneista eläimistä. Tätä kautta Suomeen loikanneen koiran karkumatka sai onnellisen lopun. Rajavartiolaitokselta kerrotaan, että venäläiset kollegat ilmoittivat vastaavan koiran kadonneen omistajalta.

– Sitten sovittiin luovutusaika ja -paikka. Rajalla on tapaaminen viranomaisten kesken ja siinä se koira luovutetaan, Hannonen sanoo.

Karkuri luovutettiin Venäjän viranomaisille tänään perjantaina. Jos Kaakkois-Suomen rajavartioston Twitter-tiliä on uskominen, saivat rajaviranomaiset myös aimo haukut toiminnastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt