Rappukäytävään levisi ”kuoleman haju”: Poliisipartio löysi asunnosta äärimmäisen huonossa kunnossa olleen vanhuksen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Rappukäytävään levisi ”kuoleman haju”: Poliisipartio löysi asunnosta äärimmäisen huonossa kunnossa olleen vanhuksen

Lapin poliisi kertoo Facebookissa hyvin huonossa kunnossa löytyneestä vanhuksesta.

Asuntoon sisälle mennyt poliisipartio yllättyi kun vainajaksi luultu henkilö olikin elossa. Kuvituskuva.­

12.1.2018 18:16

Naapureiden mukaan noin 90-vuotiasta miestä ei oltu nähty pariin viikkoon. Kun poliisi sai asiasta tiedon ja meni paikalle suorittamaan tarkastustehtävää, rappukäytävään oli Facebook-kirjoituksen mukaan levinnyt ”selkeä, tuttu haju ja aavistelimme pahaa”, poliisi kirjoittaa sivuillaan.

Poliisin mukaan ”kuoleman merkit” olivat ilmassa, sillä kukaan ei avannut asunnon ovea, haju virtasi asunnosta ja sen ulkopuolella oli koskematon ruokapussi. Pahat aavistukset saivat poliisin tilaamaan vainajakuljetuksen ja kiinteistöhuollon paikan päälle avaamaan oven.

Sisällä asunnossa poliiseja tervehti useamman päivän postit.

Poliisi kirjoittaa Facebookissa, että vainajaksi oletettu vanhus näkyi eteisen peilin kautta istuvassa asunnossa makuuhuoneen penkillä, leuka rinnassa ja kädet sivuilla roikkuen. Poliisi kirjoittaa, että miehen kädet olivat violetin sävyiset, nilkat ja pohkeet pahasti turvoksissa.

Kun poliisit lähestyivät vanhusta, he yllättyivät. ”Vainaja” olikin elossa – poliisipartio kuuli vanhuksen kuorsaavan.

Herätessään vanhus pystyi kertomaan nimensä ja ilmoitti olevansa kunnossa ja pystyvänsä huolehtimaan itsestään.

Poliisin mukaan ”vanhus oli laskenut tarpeet allensa, asunto oli epäsiisti ja haju mieleenpainuva”. Poliisi tilasi paikalle ensihoidon, joka vei vanhuksen sairaalaan.

Myöhemmin kävi poliisin kirjoituksen mukaan ilmi, että vanhus oli kieltäytynyt omaisten avusta, eikä heitä poliisin mukaan voi syyttää tapauksesta.

Lapin poliisi muistuttaa vielä kirjoituksen lopussa, että lähimmäisten, sukulaisten, tuttavien ja naapurien auttaminen on tärkeää.

”Suomalainen sisu kun ei anna periksi todeta, että nyt mie en pärjää enää yksin. Joskus sinnikäs naapuri tai muu lähimmäinen voi olla se viimeinen apu”, poliisi muistuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?