Pentti

Kotimaa

Äiti aavisti pahaa, kun Sanna-Marin Facebook-kuva oli vaihtunut yöllä – kodista paljastui kauhein mahdollinen painajainen

Julkaistu: , Päivitetty:

32-vuotiaan Sanna-Marin, kahden pojan äidin, murhasi hänen oma miehensä kotona Vuosaaressa. Omaiset puhuvat nyt, jotta joku toinen perhe voisi välttyä vastaavalta tragedialta.
Jos joulu olisi sellaista aikaa, että voisin toivoa kuin jotain taikaa... sinut taivaasta luokseni aina saisin, koskettaa, halata niin haluaisin. Kuunnella ääntäsi. Kertoa sulle, ikävä sua. Olet niin rakas mulle. Olet sydämessäni aina.”

Näin pikkusisko kirjoitti jouluaattona isosiskonsa Sanna-Marin muistosivulle Facebookiin. Muistosivu on täynnä kaipaavia ja rakastavia viestejä.

– Olemme viettäneet aina joulut yhdessä ja nyt ensimmäinen joulu ilman Sanna-Maria oli koko perheelle raskas. Sanna-Mari tulee säilymään muistoissamme ikuisesti iloisena, elämänhaluisena, rakkaana tyttärenä, siskona ja äitinä, perhe kertoo.

32-vuotiaan Sanna-Marin murhasi erittäin raa’alla ja julmalla tavalla hänen oma 28-vuotias miehensä viime kesäkuun lopussa Helsingin Vuosaaressa.

Vain pari vuotta aikaisemmin perhe oli saatellut kauniin, tummatukkaisen Sanna-Marin alttarille. Viime heinäkuussa he joutuivat saattamaan hänet viimeiselle matkalleen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Äärimmäisen raskaan tragediasta tekee se, että pariskunnan kolmevuotias poika oli asunnossa henkirikoksen tekoaikaan. Mies murhasi ensin veitsellä Sanna-Marin ja ampui sitten itsensä.

– Sanna-Marilta jäi kaksi poikaa. Tämä on heille todella raskasta, varsinkin vanhimmalle pojalle, joka käsittää asian. Onneksi tiedämme, että Sanna-Mari tietää sen, että tulemme pitämään pojista huolta kaikki yhdessä ja tukemaan heitä elämässään, perhe kertoo.

 

Hälytyskellot alkoivat heti soida, koska tiesimme suhteen ongelmista ja tulevasta erosta. Tuli vahva tunne, että nyt ei kaikki ole hyvin.

Perhe on aina pitänyt yhtä. Niin se tekee nytkin, elämän vaikeimmalla taipaleella, joka on vasta alussa. Teosta on kulunut hieman yli puoli vuotta eikä perhe tahdo uskoa sitä vieläkään todeksi.

– Teko oli niin raaka, että emme pysty ymmärtämään, miten kukaan pystyy tuollaiseen tekoon, vieläpä oman lapsensa paikalla ollessa.

Se hirvittävä kesäkuinen aamu alkoi, kun Sanna-Marin äiti huomasi aamulla yhdeksän aikaan, että Sanna-Marin profiilikuva oli vaihdettu keskellä yötä Sanna-Marin ja hänen miehensä hääkuvaksi.

– Hälytyskellot alkoivat heti soida, koska tiesimme suhteen ongelmista ja tulevasta erosta. Tuli vahva tunne, että nyt ei kaikki ole hyvin.

Vanhemmat yrittivät moneen kertaan saada yhteyttä Sanna-Mariin, mutta hän ei vastannut, vaikka puhelin kyllä hälytti.

– Arvelimme Sanna-Marin olevan töissä ja soittavan takaisin, kun hänellä on tauko.


Kun soittoa ei kuulunut, vanhemmat kyselivät muilta sisaruksilta, että ovatko he olleet Sanna-Marin kanssa yhteydessä. Sisaruksilla oli WhatsAppissa ryhmä, minne he kirjoittelivat paljon päivittäin.

Kun sisaruksetkaan, kaksi siskoa ja kaksi veljeä, eivät olleet kuulleet Sanna-Marista, päätti vanhin siskoista soittaa Sanna-Marin miehelle.

Miehen puhelimeen ei saanut yhteyttä ollenkaan.

Sisko soitti ensin Sanna-Marin työnantajalle. Työnantaja kertoi, ettei Sanna-Mari ole tullut töihin. Pelko alkoi kuristaa kurkkua.

Sitten Sanna-Marin isosisko soitti miehen työnantajalle, jonka on tuntenut useamman vuoden ajan, kysyäkseen onko mies tullut aamulla töihin.

– Miehen työnantaja oli osittain tietoinen suhteen ongelmista ja oli kiinnittänyt aiemmin huomiota työntekijänsä käytökseen. Työnantaja oli luvannut ottaa yhteyttä hälytyskeskukseen, koska mies ei ollut tullut töihin ja pyytänyt, että poliisit menevät käymään asunnolla, koska olimme huolissamme, perhe kertoo.

 

Tästä soitosta kului noin puoli tuntia, kun poliisit ilmoittivat siskolleni, mitä asunnossa on tapahtunut.

Mies oli edellisenä päivänä ilmoittanut työnantajalleen, että irtisanoutuu työstään mutta luvannut tehdä vielä kaksi viikkoa töitä.

– Kun ei alkanut kuulua mitään tietoa, siskoni soitti vielä itse uudelleen hätäkeskukseen, kertoi huolensa ja sen, että kotona on myös pieni lapsi. Tästä soitosta kului noin puoli tuntia, kun poliisit ilmoittivat siskolleni, mitä asunnossa on tapahtunut, pikkusisko kertoo perheen elämän järkyttävimmästä päivästä.

Kolme poliisipartiota meni Helsingin Vuosaaressa sijainneeseen perheen asuntoon kello 12.46 huoltomiehen avaimilla. Asunto oli verinen. Poliisi aloitti käskyttämisen heti ovella, mutta kukaan ei siihen vastannut.

Makuuhuoneesta kantautui pienen pojan hätääntynyt itku.

Sanna-Mari löytyi murhattuna olohuoneesta. Mies oli surmannut itsensä makuuhuoneen parisänkyyn.

 

Sanna-Mari oli todella ylpeä pojistaan. Hänellä oli ihan tavallisia haaveita. Hän toivoi hyvää elämää, ja että lapsilla olisi kaikki hyvin.

Julma teko muutti läheisten elämän.

– Vanhemmille tämä on ollut todella kova koettelemus. Äiti ei ole pystynyt vielä palaamaan työelämään. Elämän arvot ovat menneet uusiksi. Tällä hetkellä menemme päivä kerrallaan.

– Meitä sisaruksia lapset ja vanhempia lapset ja lapsenlapset pitävät arjessa kiinni ja auttavat jaksamaan. Haudalla käymme lähes päivittäin. Huolehdimme, että lyhdyissä palavat aina kynttilät. Samoin kodeissamme palaa kynttilä Sanna-Marin kuvan vieressä.

Siinä kuvassa on kaunis nuori äiti, joka sai ensimmäisen poikansa 20-vuotiaana. Siitä pojasta on kasvamassa hieno nuori mies.

Selvää oli, että kun löytyy sopiva elämänkumppani, lapsia saa tulla lisää. Toinen poika syntyi 2014.

– Sanna-Mari oli todella ylpeä pojistaan. Hänellä oli ihan tavallisia haaveita. Hän toivoi hyvää elämää, ja että lapsilla olisi kaikki hyvin. Hän kouluttautui tullakseen esimieheksi kaupan alalla, perhe kertoo.


Perhe muistaa Sanna-Marin iloisena, huumorintajuisena, positiivisena ja avuliaana ihmisenä, jolle musiikki ja laulaminen olivat tärkeitä.

– Parisuhteen edetessä Sanna-Marista alkoi hiipua iloisuus ja positiivisuus. Sanna-Mari kertoi meille hyvin avoimesti, mitä suhteessa tapahtui. Hän kysyi meiltä kaikilta neuvoa ja pyysi tukea suhteen ongelmiin ja mahdolliseen avioeroon. Sanna-Mari tiesi, että tuemme häntä täysin kaikessa.

 

Toivomme, että tämä meitä kohdanneesta tragediasta kertominen auttaa jotain muuta perhettä välttymään tällaiselta tapahtumalta ja ymmärtämään lähteä ajoissa pois väkivaltaisista tai sairaalloisen mustasukkaisista suhteista.

Perhe kertoo miehen mustasukkaisuudesta, joka rajoitti Sanna-Marin elämää ja pahentui ennen tekoa.

– Erosta oli puhuttu jo pitkän aikaa, mutta aina mies lupasi parantaa tapansa ja halusi uuden mahdollisuuden. Emme tule tekoa koskaan ymmärtämään emmekä hyväksymään emmekä antamaan anteeksi. Tekijä jätti jälkeensä kirjeen, jossa hän yksipuolisesti kertoi syitä teolleen. Tekoa ja tekijää kohtaan tunnemme suurta vihaa.

Raskaan matkansa aikana perhe on saanut apua heti tapahtumapäivästä alkaen. Seurakunnan pappi kävi jo tapahtumapäivänä ja diakoniatyöntekijä seuraavana päivänä. Perhe on saanut apua myös kriisiryhmästä sekä yksilöterapiasta.

– Valtava apu on ollut aivan tuntemattomista ihmisistä, jotka ottivat yhteyttä, sekä sukulaiset ja ystävät, jotka ovat tukeneet meitä todella paljon. Perheen kesken olemme olleet tiiviisti yhdessä ja puhuneet asiasta ja puhumme edelleen päivittäin. Tästä on ollut suuri apu, kun voimme avoimesti jutella asiasta.

Perheelle on tärkeää lasten hyvinvointi.

– Lapset asuvat tällä hetkellä Sanna-Marin isosiskon luona yhdessä serkkunsa kanssa ja voivat olosuhteisiin nähden hyvin. Vanhempi poika pääsi vanhaan kouluunsa tuttuun luokkaryhmään. Nuorempi poika aloitti päiväkodin, missä hän on saanut paljon uusia kavereita. Tämä on ilahduttanut meitä kaikkia, jotka rakastamme poikia ja haluamme huolehtia heidän hyvinvoinnistaan.

Perhe halusi kertoa menetyksestään, ettei kenenkään tarvitsi kohdata tällaista tragediaa.

– Toivomme, että tämä meitä kohdanneesta tragediasta kertominen auttaa jotain muuta perhettä välttymään tällaiselta tapahtumalta ja ymmärtämään lähteä ajoissa pois väkivaltaisista tai sairaalloisen mustasukkaisista suhteista. Jos huomaatte läheisessänne merkkejä mielen järkkymisestä, pyytäkää tai hakekaa itse hänelle apua.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Veikkaus paljastaa uutta tietoa 90 miljoonan euron hyperpotin voitosta

  2. 2

   Saatko tehtyä niin monta punnerrusta kuin ikäisesi pitäisi? Selvitä 30 sekunnin testillä

  3. 3

   Nyt se on varmaa – Jokerien huippulupaus Eeli Tolvanen lähtee NHL:ään jo tänä keväänä

  4. 4

   Kommentti: Suomi siirtyy ensi viikonloppuna kesäaikaan ja tästä syystä se on erittäin hyvä asia

  5. 5

   IS seuraa sukellusvenemurhan oikeudenkäyntiä hetki hetkeltä – Madsen: ”En ole psykopaatti”

  6. 6

   Ottiko kadonnut Tiina yhteyttä kumiveneellä paenneeseen vakoojaan? 5 avointa kysymystä Dubain mysteeristä

  7. 7

   Kiellot ja jäähyt eivät auttaneet – Tanja-äiti päätyi radikaaliin rangaistukseen

  8. 8

   Tunna Milonoff kantoi loisinfektiota 13 vuotta tietämättään – bilhartsiatartunta selvisi vahingossa: ”Pikku vipeltäjä penetroitui sisääni ihon läpi”

  9. 9

   Britney Spearsin muuttunut ulkonäkö herättää ihmetystä Instagramissa – ”Järkyttävää, en edes tunnistanut häntä”

  10. 10

   Aku Louhimies puuttui Facebook-sivullaan käytyyn kiivaaseen keskusteluun – ”Olkaa kaikki kunnioittavia näitä naisia kohtaan”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Hengenvaarallinen kasvi aiheuttaa vaaraa Suomessa – voi tappaa 15 minuutissa, helppo sekoittaa tavalliseen rikkakasviin

  2. 2

   Jyrki Sukula lyttää täysin Ysitien legendaarisen taukopaikan ruuan – ”Huonompaa kuin ABC:llä”

  3. 3

   Jussi-palkittu Amanda Pilke teki rajun roolin Louhimiehen elokuvassa vuonna 2012 – katosi sitten julkisuudesta: avautuu nyt raskaista kokemuksista alalla

  4. 4

   Turmeletko tietämättäsi terveytesi tukipilarit? 6 tapaa, joista suolistosi ei tykkää

  5. 5

   Tunna Milonoff kantoi loisinfektiota 13 vuotta tietämättään – bilhartsiatartunta selvisi vahingossa: ”Pikku vipeltäjä penetroitui sisääni ihon läpi”

  6. 6

   Tuntematon hirviö nousi merestä – onko Alty syvänmeren hai?

  7. 7

   Oliko Dubaista kadonnut Tiina, 41, huvijahdilla prinsessan ja ex-vakoojan kanssa? Suomalaisnaisen perhe vetoaa hallitsijaan

  8. 8

   Puukottajaa ampunut poliisi kertoo dramaattisista sekunneista Turun Brahenkadulla: ”Hän sanoi, että ota ase valmiiksi...”

  9. 9

   Pamela Tolalta täystyrmäys Aku Louhimiehen anteeksipyynnölle A-studiossa – kommentoi nyt kohua: ”Meidän kärsimyksemme on ollut silminnähtävää”

  10. 10

   Britney Spearsin muuttunut ulkonäkö herättää ihmetystä Instagramissa – ”Järkyttävää, en edes tunnistanut häntä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tässä ovat 19 Suomen väkivaltaisinta kaupunginosaa – katso, paljonko sinun asuinalueellasi on pahoinpitelyitä

  2. 2

   Pojanpoika luuli perivänsä kaiken – sitten isotäti kaivoi yllätyksen 15 vuoden takaa

  3. 3

   Äiti sai yhteyden Aurinkorannikolla hävinneeseen 22- vuotiaaseen tyttäreensä – Costan Enkelit löysivät naisen pahamaineisesta kaupunginosasta

  4. 4

   Kerrostalon parvekelasit oli asennettu väärinpäin – naapureille todellinen yllätys, kun asukas tuli saunasta vilvoittelemaan

  5. 5

   Hengenvaarallinen kasvi aiheuttaa vaaraa Suomessa – voi tappaa 15 minuutissa, helppo sekoittaa tavalliseen rikkakasviin

  6. 6

   Videot paljastavat totuuden Arhinmäen väitetystä tönäisystä

  7. 7

   Karmeat kuvat: 45-vuotias mies tuhosi vuokra-asunnon täydellisesti – viemäristä paljastui inhottava yllätys

  8. 8

   Huomasitko? Maria Veitolan ja Laura Huhtasaaren käytös tv:ssä puhuttaa – jännite välittyi kotisohvalle

  9. 9

   Aamulypsyn Juha Perälä tutustui Lontoossa unelmiensa naiseen ja se oli menoa – tässä on 21-vuotias kuvankaunis Noora

  10. 10

   Idols-tragedia oli shokki 10 vuotta sitten: Mia Permanto löydettiin kuolleena kotoaan vain 19-vuotiaana – ”Se oli isku vatsaan”

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Veikkaus paljastaa uutta tietoa 90 miljoonan euron hyperpotin voitosta

  2. 2

   Saatko tehtyä niin monta punnerrusta kuin ikäisesi pitäisi? Selvitä 30 sekunnin testillä

  3. 3

   Nyt se on varmaa – Jokerien huippulupaus Eeli Tolvanen lähtee NHL:ään jo tänä keväänä

  4. 4

   Kommentti: Suomi siirtyy ensi viikonloppuna kesäaikaan ja tästä syystä se on erittäin hyvä asia

  5. 5

   IS seuraa sukellusvenemurhan oikeudenkäyntiä hetki hetkeltä – Madsen: ”En ole psykopaatti”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Hengenvaarallinen kasvi aiheuttaa vaaraa Suomessa – voi tappaa 15 minuutissa, helppo sekoittaa tavalliseen rikkakasviin

  2. 2

   Jyrki Sukula lyttää täysin Ysitien legendaarisen taukopaikan ruuan – ”Huonompaa kuin ABC:llä”

  3. 3

   Jussi-palkittu Amanda Pilke teki rajun roolin Louhimiehen elokuvassa vuonna 2012 – katosi sitten julkisuudesta: avautuu nyt raskaista kokemuksista alalla

  4. 4

   Turmeletko tietämättäsi terveytesi tukipilarit? 6 tapaa, joista suolistosi ei tykkää

  5. 5

   Tunna Milonoff kantoi loisinfektiota 13 vuotta tietämättään – bilhartsiatartunta selvisi vahingossa: ”Pikku vipeltäjä penetroitui sisääni ihon läpi”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Tässä ovat 19 Suomen väkivaltaisinta kaupunginosaa – katso, paljonko sinun asuinalueellasi on pahoinpitelyitä

  2. 2

   Pojanpoika luuli perivänsä kaiken – sitten isotäti kaivoi yllätyksen 15 vuoden takaa

  3. 3

   Äiti sai yhteyden Aurinkorannikolla hävinneeseen 22- vuotiaaseen tyttäreensä – Costan Enkelit löysivät naisen pahamaineisesta kaupunginosasta

  4. 4

   Kerrostalon parvekelasit oli asennettu väärinpäin – naapureille todellinen yllätys, kun asukas tuli saunasta vilvoittelemaan

  5. 5

   Hengenvaarallinen kasvi aiheuttaa vaaraa Suomessa – voi tappaa 15 minuutissa, helppo sekoittaa tavalliseen rikkakasviin

  6. Näytä lisää