Kotimaa

Etelä-Suomen hiihtokelit todella lähellä – Karjalankannaksella vahva vastaisku

Julkaistu:

Pohjois-Atlantilta Islannin suunnalta lähestyy laaja-alainen matalapaineen alue. Sitä vastassa on Karjalankannaksen yllä oleva vahva korkeapaine.
Etelä-Suomessa odotellaan vielä hiihtokelejä. Odotus saattaa jatkua vielä päiviä, sillä matalapaineen yltäminen Suomeen asti edes ensi viikolla näyttää uusimman ennusteen mukaan epätodennäköiseltä.

– Pohjois-Atlantilta Islannin suunnalta lähestyy laaja-alainen matalapaineen alue. Se voisi tuoda lumisateita Suomeenkin, mutta sitä vastassa on nyt Karjalankannaksen yllä oleva vahva korkeapaine, joka vaikuttaa koko Pohjolaan, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen kertoo Ilta-Sanomille.

Syvä matalapaine ja vahva korkeapaine mittelevät voimiaan

Vastakkain ovat Tuovisen mukaan pohjoisesta lähestyvä syvä matalapaine ja Karjalan yllä sinnittelevä vahva korkeapaine.

– Syvä matalapaine ja vahva korkeapaine mittelevät voimiaan. Vaikka Karjalan korkeapaine peräytyy hetkeksi Moskovan suuntaan, uusimman mallin mukaan matalapaine ei silti yllä laajasti Suomen mantereelle saakka. Matalapaine jää suurimmaksi osaksi Suomen ja Ruotsin väliselle merialueelle. Matalapaineen eturintamasta voi tosin tulla sateita ensi viikon alussa Ahvenanmaan, Rauman ja Kotkan seuduille. Nekin ovat lähinnä heikkoja lumikuuroja, Tuovinen sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uusimman ennusteen mukaan hiihtokelit aivan eteläisessä Suomessa jäävät siis haaveiksi.

Lauantaina vähäistä lumisadetta etelärannikolla

Suomeen on odotettavissa lauantaina pilvistä tai puolipilvistä ja laajalti poutaa. Pohjanlahden rannikolla vähäistä lumisadetta tai jäätävää tihkua, huomenna paikoin myös etelärannikolla. Pakkasta on 1–9 astetta, itärajalla sekä yöstä alkaen paikoin myös etelässä 10–15 astetta.

Lapissa sää on talvinen

Lappiin on kuvassa verrattain pilvistä ja paikoin vähäistä lumisadetta. Lauantai iltaa kohden sää selkenee. Päivällä vaihtelevaa pilvisyyttä. Lämpötila on -5 – -15 astetta, illasta alkaen Länsi-Lapissa paikoin noin -20 astetta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt