Merja

Kotimaa

Mies anasti hupparin ja kolme lippistä – esitti vartijalle vakavan uhkauksen: ”Oon mie ennenkin hakannut tuollaisia ihmisiä”

Julkaistu:

Vauhdikas episodi alkoi siitä, kun mies jäi hupparin anastamisesta kiinni.
27-vuotias mies asioi Rovaniemen keskustassa sijaitsevassa H&M -vaateliikkeessä 25.10.2017.

Kello oli noin seitsemän illalla. Mies otti liudan vaatteita ja meni sovituskoppiin. Myyjän mukaan mies viihtyi sovituskopissa noin tunnin ajan, eikä hän pyytänyt myyjien apua.

Myymälä oli menossa jo kiinni, ja myyjä meni sovituskopille miehen luokse. Myyjä kertoi, että vaatteita voisi jättää varaukseen.


Mies antoi vaatteet myyjälle, jolloin kuitenkin yhden vaatteen taskusta löytyi irrotettu hälytyslaite. Samassa liikkeen vartija huomasi, että miehen hupparin alla oli liikkeestä anastettu 19,90 euron arvoinen harmaa huppari, jossa oli hintalappu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myyjä ja vartija sanoivat miehelle, että he soittaisivat poliisit paikalle selvittämään asiaa. Mies hermostui kuitenkin tästä ja löi vartijaa kämmenellä vasemmalle puolelle poskea.

Mies lähti kävelemään pois liikkeestä, vaikka vartija kielsi häntä lähtemästä. Vartija lähti seuraamaan.


Mies kääntyi kolmesti vartijaan päin kääntöveitsi kädessään. Hän uhkasi suusanallisesti tappaa vartijan, tämän lapset ja vaimon, minkä lisäksi mies uhkasi polttaa vartijan talon.

– Mie tapan sinut, mie tiiän missä sie asut, oon mie ennenkin hakannut tuollaisia ihmisiä ja että poltan sinun talon, mies oli sanonut liikkeessä olleen toisen myyjän mukaan.


Vartija käytti mieheen kaasusumutinta, mutta mies onnistui livahtamaan liikkeestä. Mies sai mukaansa kolme lippalakkia sekä hupparin. Näiden yhteisarvo oli 57,96 euroa.

Poliisit saapuivat paikalle, mutta mies juoksi kovaa vauhtia kauppakeskuksesta ulos. Mies juoksi aitojen ja porttien yli, eikä hän noudattanut poliisin pysähtymiskäskyä. Poliisit yrittivät pysäyttää miehen matkan etälamauttimella, mutta se ei onnistunut.

Mies juoksi Rovakadulla sijaitsevaan ravintolaan, ja poliisit käskyttivät miehen näkyville. Mies tuli lopulta esiin ravintolan tiskin takaa. Mies tönäisi toista poliisia kahdella kädellä ylävartalosta. Poliisi horjahti ja mies juoksi ravintolasta ulos.

Mies juoksi uudelleen kauppakeskukseen, ja sen ovella poliisipartio tavoitti miehen. Mies ei käskyistä huolimatta ottanut käsiään esille. Mies vietiin tämän jälkeen käsistä hallintaotteilla maahan. Mies kuitenkin rimpuili ja hänet raudoitettiin.

Tapahtuma-aikaan paikalla oli paljon yleisöä, minkä takia turvatarkastus päätettiin tehdä vasta poliisiasemalla. Mies piilotti kääntöveitsen poliisiauton muovimaton alle matkan aikana. Poliisit löysivät teräaseen poliisilaitoksella, kun he suorittivat autoon ja miehelle tarkastuksen.


Lapin käräjäoikeus tuomitsi miehen ryöstöstä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Syyttäjän mukaan ryöstö oli törkeä, oikeus päätyi kuitenkin perusmuotoiseen rikosnimikkeeseen, koska anastetun omaisuuden määrä oli vähäinen ja käytetty väkivalta ei ollut voimakasta.

Oikeuden mielestä ryöstö oli kuitenkin vakava rikos, minkä takia tuomio oli ehdoton. Ehdotonta tuomiota puolsi myös miehen aiempi rikollistausta.

Mies joutuu maksamaan vaateliikkeelle anastetusta ja vahingoitetusta omaisuudesta 517,44 euroa.

Lapin käräjäoikeus antoi asiassa tuomion keskiviikkona.
Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Kommentti: SM-liigalta karmea emämunaus – sivuutti Veini Vehviläisen käsittämättömällä tavalla

 2. 2

  Oululainen Jaana, 36, kyllästyi ylipainoon ja sydänoireisiin – pudotti 25 kiloa vuodessa: järisyttävä muodonmuutos lyö ällikällä

 3. 3

  Aikuisviihdeura on arka paikka Game of Thrones -tähdelle – kysymys sai näyttelijän säpsähtämään: ”Haastattelu päättyy nyt tähän”

 4. 4

  Atte, 18, asuu hotellissa: ”Aika kiva, että siivooja vaihtaa lakanat”

 5. 5

  Lasse Kukkoselta koskettava ele Veini Vehviläiselle – ”Meidän pukukopissa on ihmisen hyvä olla”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Äärimmäisen lihaksikas Anna, 29, haluaa raskaaksi – lapsen esteenä on vain yksi ongelma: ”Sehän ei ole mitenkään poikkeavaa”

 2. 2

  Kärpät on Suomen mestari! Tappara kaatui trillerissä

 3. 3

  Metromatkustajan salakuvaus kostautui nololla tavalla: supermalli julkaisi hillittömän vastaiskun – ”Tämä on paras juttu, joka olen nähnyt”

 4. 4

  25-vuotiaan päänsärkyä ei otettu vakavasti – kuoli aivokasvaimeen

 5. 5

  Sarjakakkaaja kiusaa uimahallia Oulussa, jättää tuotoksiaan isoon altaaseen – sarjakiuaspissaaja saatiin jo kiinni

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

 2. 2

  Tällainen on Aviciita piinannut vakava sairaus – voi iskeä jo rankasta kertajuomisesta

 3. 3

  Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

 4. 4

  Kaunarit-Brooke, 56, on timanttisessa bikinikunnossa – julkaisi kuvan maratonien koulimasta vartalostaan

 5. 5

  Stand up -koomikko vitsaili Sara Siepin työstä tv:ssä – Roope Salminen raivostui: ”Mitä v****a sä tiedät?”

 6. Näytä lisää