Merja

Kotimaa

Mies sai kuulla epämieluisan uutisen terveysasemalla – hakkasi lääkärin ja rikkoi paikat

Julkaistu:

Omaan terveydenhoitoonsa liittyvistä ratkaisuista kimmastunut mies on tuomittu Keski-Suomen käräjäoikeudessa ehdottomaan kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen.
Oikeus katsoi 31-vuotiaan laukaalaismiehen syyllistyneen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen, pahoinpitelyyn ja kahteen vahingontekoon.

Rikokset tapahtuivat viime vuoden maaliskuussa Laukaan terveysasemalla, jonne mies oli kutsuttu neuvottelemaan hoitosuhteestaan. Miehen hoito oli virkamiespäätöksellä siirtymässä Laukaasta Jyväskylään.

Mies pyysi, että hänen asioitaan hoidettaisiin jatkossakin Laukaassa. Hän katsoi hoidon heikkenevän siirron myötä.

Siirron taustalla oli väkivaltarikoksiin aiemminkin syyllistyneen miehen huumeriippuvuus. Neuvottelussa miehelle ilmoitettiin, että hoito oli päätetty siirtää Jyväskylässä toimivalle kuntoutusorganisaatiolle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Omien sanojensa mukaan mies ”pimahti” kuultuaan siirrosta. Päätökseen tyytymätön mies kävi neuvottelussa paikalla olleen yli 50-vuotiaan mieslääkärin kimppuun.

Mies löi lääkäriä kahdesti päähän. Lääkärin silmälasit rikkoutuivat ja hän kaatui vastaanottohuoneen kalusteiden päälle.

Lisäksi mies hajotti terveyskeskuksen omaisuutta. Miehellä oli mukanaan suurikokoinen katukivi, jolla hän löi hajalle tietokoneen näytön ja metallisen roskakorin. Mies rikkoi myös puisen kukkalaatikon ja käsidesilaitteen. Pois lähtiessään mies löi vielä yhden vastaanottohuoneen ikkunan rikki kyynärsauvalla.

Neuvottelussa mukana olleet kaksi muuta henkilöä joutuivat miehen uhkailemaksi. Mies kertoi heidän pääsevän päiviltään ja puukottaneensa aiemmin useita henkilöitä tarkoituksellisesti.

Lääkärin pahoinpitely katsottiin virkamiehen väkivaltaiseksi vastustamiseksi, sillä lyöntien syynä oli päätös korvaushoidon siirtämisestä yksiköstä toiselle. Käräjäoikeuden mukaan tällainen päätös voi sisältää julkisen vallan käyttöä.

Jos kyse olisi ollut vain lääkehoitoon liittyvistä asioista, kyse ei olisi ollut julkisen vallan käytöstä. Tällöin teko ei olisi täyttänyt virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen tunnusmerkistöä.

Käräjäoikeus arvioi, että vaarallisen, silmiin kohdistuneen väkivallan seurauksena lääkärin näkökyky oli aidosti vaarassa. Silmälasit rikkoneet lyönnit aiheuttivat silmän sisäisen vamman, verenvuotoa, silmänpaineen nousua ja tilapäistä näkökyvyn alenemaa.

Lyönnit aiheuttivat lisäksi yhteensä neljä pientä, ompelua vaatinutta haavaa huuleen ja kulmakarvojen alueelle. Lääkäri sai myös mustan silmän sekä muita mustelmia, nirhaumia ja turvotusta.

Muutama kuukausi tekojen jälkeen mies tuomittiin muista rikoksista 11 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Tämän tuomion vuoksi rangaistusta terveyskeskuksen taoahtumista kohtuullistettiin kahdeksaan kuukauteen.

Mies määrättiin maksamaan lääkärille 1200 euroa kipukorvauksia ja liki 1500 euroa oikeudenkäyntikuluja. Terveyskeskuksen omaisuuden tuhoamisesta korvattavaa kertyi yhteensä noin 850 euroa.
Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Kommentti: SM-liigalta karmea emämunaus – sivuutti Veini Vehviläisen käsittämättömällä tavalla

 2. 2

  Oululainen Jaana, 36, kyllästyi ylipainoon ja sydänoireisiin – pudotti 25 kiloa vuodessa: järisyttävä muodonmuutos lyö ällikällä

 3. 3

  Aikuisviihdeura on arka paikka Game of Thrones -tähdelle – kysymys sai näyttelijän säpsähtämään: ”Haastattelu päättyy nyt tähän”

 4. 4

  Atte, 18, asuu hotellissa: ”Aika kiva, että siivooja vaihtaa lakanat”

 5. 5

  Lasse Kukkoselta koskettava ele Veini Vehviläiselle – ”Meidän pukukopissa on ihmisen hyvä olla”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Äärimmäisen lihaksikas Anna, 29, haluaa raskaaksi – lapsen esteenä on vain yksi ongelma: ”Sehän ei ole mitenkään poikkeavaa”

 2. 2

  Kärpät on Suomen mestari! Tappara kaatui trillerissä

 3. 3

  Metromatkustajan salakuvaus kostautui nololla tavalla: supermalli julkaisi hillittömän vastaiskun – ”Tämä on paras juttu, joka olen nähnyt”

 4. 4

  25-vuotiaan päänsärkyä ei otettu vakavasti – kuoli aivokasvaimeen

 5. 5

  Sarjakakkaaja kiusaa uimahallia Oulussa, jättää tuotoksiaan isoon altaaseen – sarjakiuaspissaaja saatiin jo kiinni

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

 2. 2

  Tällainen on Aviciita piinannut vakava sairaus – voi iskeä jo rankasta kertajuomisesta

 3. 3

  Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

 4. 4

  Kaunarit-Brooke, 56, on timanttisessa bikinikunnossa – julkaisi kuvan maratonien koulimasta vartalostaan

 5. 5

  Stand up -koomikko vitsaili Sara Siepin työstä tv:ssä – Roope Salminen raivostui: ”Mitä v****a sä tiedät?”

 6. Näytä lisää