HS: Tullin pääjohtajaa Antti Hartikaista vastaan on nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

HS: Tullin pääjohtajaa Antti Hartikaista vastaan on nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta

Syyttäjän mukaan epäilty rikos liittyy esteellisyyteen.

Antti Hartikainen.

10.1.2018 19:45

Tullin pääjohtajaa Antti Hartikaista vastaan on nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta Helsingin käräjäoikeudessa, uutisoi Helsingin Sanomat.

Epäilty rikos liittyy pääjohtajaan esteellisyyteen, johon on ottanut kantaa myös eduskunnan apulaisoikeusasiamies.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies katsoi keväällä 2016, että pääjohtaja Hartikainen toimi vastoin hallintolakia. Hartikainen ei poistunut marraskuussa 2015 kokouksesta, jossa käsiteltiin epäsuorasti hänen puolisonsa määräaikaista virkasuhdetta.

Helsingin Sanomien mukaan erikoiseksi asian tekee se, että pääjohtaja Hartikainen ei ole kertonut syytteestä valtiovarainministeriölle, jonka alaisuudessa Tulli toimii.

Hartikainen ilmoitti keskiviikkoiltana HS:lle, että hän ei kommentoi asiaa tässä vaiheessa.

Hartikainen on ollut useita kertoja julkisuudessa käytöksensä vuoksi. Viime tammikuussa hän sai huomautuksen Tullin viestintäjohtajan kohtelusta. Vuonna 2015 hän sai huomautuksen puuttumisesta puolisonsa palkkaukseen Tulliin. Yksi vakava huomautus tuli alaisen julkisesta arvostelusta. Hartikaiselle pedattiin kansainvälistä tehtävää vuonna 2016, mutta hän ei ottanut sitä vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?