Kotimaa

Hirvi jäi veturin pyörän alle – IC 7 seisahtui keskelle metsää Etelä-Karjalassa

Julkaistu:

Onnettomuus
Pelastuslaitos lähti irrottamaan Rautjärvellä junan alle jäänyttä hirveä yhdeksän hengen miehityksellä. Juna on ainakin kaksi tuntia myöhässä aikataulusta.
Rautjärvellä Kuulammentien kohdalla on sattunut raideliikenneonnettomuus puoli kahdeksan aikaan tiistai-iltana. Pelastuslaitos tiedottaa, että hirvi on jäänyt veturin pyörän alle, minkä vuoksi juna ei päässyt jatkamaan matkaa.

IS:n tavoittama päivystävä palomestari Juuso Punnonen sanoo kahdeksan jälkeen illalla, että pelastuslaitokselta on matkalla paikan päälle yhdeksän hengen pelastusryhmä irrottamaan hirveä junan alta.

– Se on nopea operaatio, kunhan miehet ensin pääsevät paikalle, Punnonen sanoo ja kertoo, että työntekijöiden pitäisi olla paikalla ennen puoli yhdeksää.

Ensiarvioiden mukaan, jos veturi on selvinnyt suuremmitta vaurioitta, juna päässee jatkamaan matkaa yhdeksän aikoihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Leikkelyssä menee ehkä puolisen tuntia. Riippuu siitä, miten hassusti hirvi on siellä junan alla.

VR Groupin viestintäasiantuntija Jenni Manu kertoi IS:lle noin kello 20.20, että IC 7 Helsingistä Joensuuhun tulee myöhästymään parisen tuntia aikataulusta.

– Junassa on noin 60 matkustajaa. Tällaisessa kolaritilanteessa joudutaan tekemään täysjarrutus, mutta meillä ei ole tietoa loukkaantuneista.

Raideonnettomuudella oli Manun mukaan vaikutuksia myös kahteen muuhun junaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– IC 12 Joensuusta Helsinkiin joutui odottelemaan Parikkalassa ja pääsi jatkamaan matkaa noin puolisen tuntia aikataulusta myöhässä. Pendolino S 9 Helsingistä Joensuuhun viivästyi myös tunnista puoleentoista tuntiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt