Eiffel-tornin vaimo Erika esitteli salarakkaansa Helsingissä

rac

Julkaistu:

Maailman tunnetuin objektiseksuaali Erika Eiffel on myös kaksinkertainen jousiammunnan maailmanmestari ja japanilaisen miekkailun taitaja.
Kapean galleriatilan keskellä seisoo kaksimetrinen, punertavasta puusta rakennettu giljotiini, jonka terä kimaltelee lamppujen valossa. Seinillä on valokuvia naisesta erilaisten esineiden kanssa: yhdessä hän halaa sillan metallipalkkia, toisessa pitelee hellästi kilpajousta, kolmannessa japanilaista miekkaa.

Uteliaat helsinkiläiset katselevat näyttelyn esineitä, mutta myös sen emäntää: hän on Erika Eiffel, maailman tunnetuin objektiseksuaali. Se tarkoittaa sitä, että hän ihastuu ja rakastuu elottomiin esineisiin samalla tavalla kuin joku toinen rakastuu ihmiseen.

Vuonna 2007 hän herätti hämmästystä menemällä symbolisesti naimisiin rakastamansa Pariisin Eiffel-tornin kanssa. Nyt hän kertoo, että gallerian giljotiini on Fressie, hänen rakastajansa ja pari esiintyy ensimmäistä kertaa julkisesti yhdessä.

Alun perin Fressie oli Eiffelin hyvän ystävän, Eija-Riitta Eklöfin (tunnettiin myös Eija-Riitta Berliner-Mauerina), giljotiini museossa Ruotsin Lindenissä. Myös Eija-Riitta oli objektiseksuaali ja suhteessa giljotiiniin kanssa. Epäonnekseen hän kuitenkin kertoi asiasta internetissä, mikä toi mukanaan ikävää huomiota: parjaavia kommentteja, uhkauksia ja puhetta fetisseistä.

– Suhde loppui, hän ei pystynyt jatkamaan enää. Vuosia myöhemmin minä huomasin giljotiinin museossa ja hän huomasi kiinnostukseni. Myös Eija-Riitta huomasi sen ja totesi, että Fressie on sinkku, anna mennä vaan.

– Aluksi ajattelin, että en tiedä, se on kuitenkin giljotiini, mutta päätin antaa hänelle tilaisuuden.

Suhde piti kuitenkin pitää salassa, sillä Eiffelin mukaan suhde giljotiiniin ei ole yhtä hyväksyttävä, kuin hänet muut suhteensa: ihastuminen F-15-hävittäjään, joka johdatti hänet Yhdysvaltojen Air Force Academyyn, rakkaustarina katana-miekkaan, joka teki hänestä iaido-miekkailun mestarin. Suhde Lance-kilpajouseen taas toi hänelle kaksi jousiammunnan maailmanmestaruutta. Ja sitten on tietysti Eiffelin torni.


Syksyllä 2015 Lindenin museossa syttyi tulipalo, joka tuhosi rakennuksen täysin ja tappoi Eija-Riitta Eklöfin. Kahden päivän etsintöjen päätteeksi Eiffel löysi Fressien terän museon raunioista. Hän päätti rakentaa giljotiinin uudelleen ja antaa sille sen ansaitseman huomion.

– Haluan antaa giljotiinille mahdollisuuden olla vihatun esineen sijasta rakastettu. Hän ei satuta ketään, enkä minä satuta ketään rakastamalla, Eiffel sanoo.

Pariskunnan matka Suomeen ei sujunut aivan mutkitta. Jo sen alussa Eiffel joutui autokolariin saksalaisella autobahnilla. Hän selvisi naarmuitta, mutta giljotiini kärsi. Metalliosat vääntyivät ja puuosat kolhiintuivat.

– Joku kiilasi minut kaiteeseen ja koko auton oikea kylki tuhoutui. Kuulin, kuinka hän (giljotiini) kimpoili autossa. Se oli sydäntäsärkevää, koska tiesin, että häneen sattuu. Vasaroin sitä tänään kuntoon. Fressie-parka, Eiffel harmittelee.

Eiffel kertoo olevansa sinut sen kanssa, että ihmiset eivät hyväksy hänen suhdettaan esineisiin. Hän kuitenkin muistuttaa, ettei ole oikein tulla sanomaan, kuinka kenenkin pitäisi toimia tai mihin uskoa.

– Minä uskon Jeesukseen. Ei sinun tulee uskoa Allahiin. Minä uskon Trumpiin. Ei sinun tulee uskoa Hillaryyn. Tällainen on turhauttavaa. Ei kenenkään pitäisi kertoa toisille kuinka olla onnellinen ja ketä rakastaa, kunhan eivät satuta itseään tai toisia ihmisiä.

– Haluan vain olla onnellinen ja rakastaa, niin kuin muutkin ihmiset.

Hän viettää aikaa giljotiininsa kanssa huoltamalla sitä sekä olemalla vain samassa tilassa, mutta myös koskettelemalla sitä.

– Silloin tunnen kaiken siinä piilevän energian. No, on tässä suhteessa myös romanttinen puoli.


Eiffelin mukaan romanttiseen puoleen liittyy myös seksuaalisuus, josta ihmiset ovat hyvin kiinnostuneita.

– He kysyvät, että miten harrastat seksiä esineen kanssa. Se on sama asia, kuin minä kysyisin, että kuinka sinä harrastat seksiä vaimosi kanssa, Eiffel toteaa.

Eiffel kertoo ymmärtävänsä, että hänen suhdettaan esineisiin voi olla vaikea käsittää, mutta suomalaisille hänellä on tarjota keino, jolla suhdetta voi yrittää ymmärtää. Keino liittyy suomalaiseen asiaan, johon Eiffel tuntee suurta vetoa. Se on sauna, erityisesti eräs porilainen sauna.

Astuessaan sisään ystävänsä vanhempien saunaan, Eiffel kertoi tuntevansa jotain erikoista. Hän kiinnitti huomiota lauteiden kaartumiseen ja puuseinän syihin. Hän tunsi olevansa yhtä ympäristönsä kanssa.

– Ja se tuoksu! Se oli aika uusi sauna, ja kun heitimme löylyä, kaikki sekoittui ja tunsin sen en vain ihollani, vaan myös koko kehollani. Jos joku ei ymmärrä objektiseksuaalisuutta, kannattaa kokeilla saunaa. Se on hyvin samanlainen kokemus kuin se, kun olen Fressien kanssa.

– Saunassa on jotain todella henkistä ja tietysti rakastan puuta.