Kotimaa

Melkoinen yhteensattuma: Ähtäriin muuttavat pandat saivat samat nimet kuin Ähtärin kaupunginjohtajan lapset

rac

Julkaistu:

Kaupungilla ei ole eläinpuiston toimitusjohtajan mukaan mitään tekemistä nimivalinnan kanssa. Kaupunginjohtaja kiistää, että olisi itse käynyt äänestämässä pandoille lastensa nimiä.
Lauantaina uutisoitiin, että Suomeen ja Ähtärin eläinpuistoon 18. tammikuuta saapuva pandapariskunta, naaraspanda Jin Bao Bao ja urospanda Hua Bao ja saivat suomenkielisiksi kutsumanimikseen Lumi ja Pyry.

MTV:n mukaan nimiehdotuksia tuli MTV:lle yli 4 000 kappaletta. Toimitus valitsi joukosta kymmenen parasta nimiparia, joiden joukosta yleisö äänesti voittajanimet: Lumi ja Pyry.

Näiden lisäksi finaaliin päätyivät muun muassa nimiparit Akseli ja Elina, Ansa ja Tauno, Hilma ja Onni sekä Kullannuppu ja Puhtia.

– Lumi ja Pyry sopivat erittäin hyvin näille pandoille, sillä kyseessähän ovat ”snowpandat”. Nämä suomalaiset, Suomeen viittaavat nimet ovat myös meille erittäin mieluisia, Ähtärin eläinpuiston vt. toimitusjohtaja Kari Vainio kertoi lauantaina MTV:lle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Snowpandoilla Vainio viittaa eläinpuistoyhtiöön, jonka nimi on Snowpanda Resort Ähtäri Zoo Oy/Ltd.
  • Otsikon alla olevalla videolla pääset kurkistamaan pandatalon aitaukseen sen rakennusvaiheessa.

Erikoista kyllä, Pyry ja Lumi sattuvat olemaan myös Ähtärin kaupunginjohtajan lasten nimet.

– Pitää paikkansa, että minulla ja rakkaalla vaimollani on neljä lasta, ja kahden heistä nimet ovat Pyry ja Lumi, Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki sanoo.

Pienimäen mukaan hänen jälkikasvunsa nimien päätyminen pandakaksikon nimiksi on sattumaa. Pienimäki kertoo, ettei ole ollut aktiivinen nimikilpailun ja nimiprosessin eteenpäin viennin osalta tai ehdottanut kyseisiä nimiä kilpailuun.

– Kaupungilla ei ole tässä nimikilpailuasiassa minkäänlaista roolia. En ole itse myöskään äänestänyt nimiä. Sitä en tiedä, että onko vaimoni äänestänyt, hän sanoo.

– Olemme hymyillen seuranneet sitä, että pandoille sattui samat nimet kuin kahdelle lapsistamme. Kyllä sitä kaiken maailman sattumia elämään voi osua, muun muassa tällainen. Kyllähän se tietenkin hymyilytti.


Pienimäen mukaan hänen lapsensa ovat ottaneet nimitysuutisen iloisina vastaan.

– Sanotaan nyt näin isänä, että nämä ovat hyväksi havaitut ja kauniit nimet. Kun lapsemme kuulivat tästä, he olivat valtavan innostuneita. Ihania lapsia ovat kaikki neljä, vaikka kaikkien nimet eivät pandoille päädykään.


Toimitusjohtaja Vainion mukaan Lumi ja Pyry olivat yleisön äänestyksessä ehdottomasti suosituin nimipariyhdistelmä.

– Siellä on ollut tuhansia ehdotuksia ja tämä on saanut MTV.fi:n sivujen äänestyksessä eniten kannatusta, Vainio sanoo Ilta-Sanomille.

– Tämä on vain hauska yhteensattuma.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt