Kotimaa

Vakava tykkylumi­onnettomuus Ristijärvellä: Suurjännitelinjan johto putosi miehen päälle – pahoja vammoja

Julkaistu:

Mies oli seuraamassa puiden kaatoa, kun kaadettavan puun latvus katkesi tykkylumen painosta ja tipahti vieressä kulkevan sähkölinjan päälle.
Mies loukkaantui vakavasti Ristijärvellä maanantaina sattuneessa tapaturmassa. Metsäkone oli kaatamassa tykkylumen valtaamia puita suurjännitelinjan vierestä. Yhtäkkiä kaadettavan puun latvus katkesi tykkylumen painosta ja tipahti vieressä kulkevan sähkölinjan päälle. Latvuksen painosta linja putosi maahan.

Ulkopuolinen henkilö oli paikalla seuraamassa puiden kaatoa metsätyökoneen vaara-alueen ulkopuolella. Sähkölinjan johto tipahti kyseisen miehen päälle ja hän sai voimakkaan sähköiskun. Mies sai pahoja palovammoja vartaloonsa ja hänet kuljetettiin jatkohoitoon Oulun yliopistolliseen sairaalaan.

Ylä-Kainuun vakavan lumitilanteen vuoksi poliisi kehottaa ulkopuolisia välttämään liikkumista alueilla, missä on työkoneita ja antamaan näille työrauha vastaavanlaisten tilanteiden ehkäisemiseksi. Metsässä liikkuminen on muutenkin vaarallista puiden latvuksiin kertyneiden massiivisten lumipainojen vuoksi, minkä vuoksi metsässä liikkumista suositellaan välttämään pahimmilla tykkylumialueilla.