Kotimaa

MTV: Ähtärin pandojen suomalaisiksi kutsumanimiksi Lumi ja Pyry

rac

Julkaistu:

Ähtärin pandat
MTV Uutisten lukijat äänestivät Ähtärin eläinpuistoon saapuvan pandapariskunnan Lumiksi ja Pyryksi.
Suomeen ja Ähtärin eläinpuistoon 18. tammikuuta saapuva pandakaksikko, Hua Bao ja Jin Baobao, ovat saaneet myös suomenkieliset kutsumanimet, uutisoi MTV.

MTV Uutisten lukijat äänestivät pandojen suomenkielisiksi kutsumanimiksi Lumin ja Pyryn. Vaihtoehtoja oli useita, sillä nimiehdotuksia tuli yli 4 000, MTV kertoo.

– Lumi ja Pyry sopivat erittäin hyvin näille pandoille, sillä kyseessähän ovat snow pandat. Nämä suomalaiset, Suomeen viittaavat nimet ovat myös meille erittäin mieluisia, Ähtärin eläinpuiston vt. toimitusjohtaja Kari Vainio kertoi MTV:lle.

Yllä olevalla videolla pandatalon esittely.

Kullannuppu ja Kiinalainen leopardi

Pandat ovat tällä hetkellä karanteenissa Kiinassa. Hua Bao on nelivuotias urospanda ja Jin Baobao kolmivuotias naaras. Panda saavuttaa sukukypsyyden noin 5–6 vuoden iässä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Panda-asiantuntija Jukka Salo kertoi marraskuussa STT:lle, että Kiinassa on kaikilla pandoilla, myös luonnossa elävillä, oma nimi.

Jin Baobao tarkoittaa suomeksi kullannuppua: Jin Baobaoa pidettiin hyvin kauniina lapsena. Hua Bao on puolestaan suomeksi Kiinalainen leopardi, koska sen turkissa oli pandavauvan syntyessä täpliä. Täpliä ei Salon mukaan enää ole, ja kummatkin pandat ovat väritykseltään normaalin mustavalkoisia.

Ähtärin Snowpandatalossa odotetaan jo pandojen saapumista: Kiinan metsähallinnon pandakeskuksen asiantuntijat tarkastivat pandojen asuinsijan jo marraskuussa. Asiantuntijoiden mukaan rakennus ja ulkotarhat ovat parhaimmat Kiinan ulkopuolella toteutetuista.