Kotimaa

Lielahden surma: Taposta syytetty mielentilatutkimukseen

Julkaistu:

Tampereen Lielahdessa tapahtuneesta yrittäjänaisen surmasta syytetty 35-vuotias mies on passitettu mielentilatutkimukseen.
Asian käsittely oikeudessa jatkunee touko-kesäkuussa.

35-vuotiasta miestä syytetään 45-vuotiaan yrittäjänaisen taposta. Syytteen mukaan teon syynä oli miehen yli äyräiden paisunut mustasukkaisuus naisesta.

Surmateko tapahtui 8. syyskuuta. Nainen oli tullut miestuttavansa kesämökiltä, minne hän oli usein paennut väkivaltaista ex-miesystäväänsä.

Nainen vaihtoi legginsit ja verkkarit mustaan toppiin ja tiukkoihin farkkuihin ja oli lähdössä kaupungille muiden miesten seurassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lähestymiskiellosta huolimatta ex-miesystävä oli hankkiutunut naisen asuntoon. Mies raivostui siitä, kun naisen asu oli liian paljastava, ja lisäksi nainen oli lähdössä vieraiden miesten kanssa kaupungille.

Syytteen mukaan mies viilsi tai pisti leipäveitsellä naisen kaulaan. Muutaman minuutin kuolinkamppailun jälkeen nainen menehtyi.

Mies kiistää tapon. Kertomansa mukaan hän vain ojensi käden, jossa oli leipäveitsi, ja hänen huomaamattaan veitsi osui naisen kaulaan. Tämän tarinan mies kertoi vasta kolme viikkoa tapahtuman jälkeen. Sitä ennen hän oli sepittänyt monenlaisia muita selityksiä.

Mies ei auttanut haavoittunutta naista. Hän vain siivosi jälkiään ja lähti paikalliseen pubiin. Myöhemmin yöllä hän varasti asunnosta naisen koruja sekä pankkikortit, ja nosti korteilla käteistä 740 euroa.

Samana yönä hän aloitti viestittelyn naisen kanssa, jonka oli tavannut muutama viikko aikaisemmin Facebookissa. “V...ttu mulle rävähti pallo hovista”, mies kertoi naiselle. Mies tarkoitti sitä, että hän olisi muka saanut vankeustuomion hovioikeudesta. Se ei pitänyt paikkaansa.

Myöhemmin yöllä mies lähetti samalle naiselle kaksi ääniviestiä ja kertoi haluavansa viettää pitkän ja tunnelmallisen illan ennen vankilaan menoa. Nainen ei kuitenkaan tarjoukseen suostunut. Hän ilmoitti, ettei halua yhden yön suhteita.

Surmatun naisen 12-vuotias poika löysi äitinsä hengettömänä, kun hän tuli sunnuntaina kotiin isänsä luota. Poliisi julkaisi surmasta tiedotteen sekä epäillyn miehen kuvan. 35-vuotias mies saatiin yleisövihjeen perusteella nopeasti kiinni Nummelasta.