Mies hurjistui avioero­vaatimuksesta – iski ulko-ovella takkia päälle laittanutta vaimoa keittiöveitsellä selkään

Iskusta alkoi hurja kamppailu, jonka päätteeksi nainen pakeni verissä päin asunnosta.

5.1.2018 13:54

Pariskunnalle syntyi riitaa, kun nainen ilmoitti miehelleen eroaikeistaan Helsingissä 19. tammikuuta viime vuonna.

Kaksikko yritti selvitellä riitaansa naisen äidin kanssa puhelimen välityksellä. Se ei auttanut, ja nainen päätti lähteä asunnosta ulos. Mies yritti kieltää naista lähtemästä.

Nainen laittoi takkiaan ylleen, kun mies haki keittiöstä keittiöveitsen. Mies iski sillä asunnon ulko-ovella ollutta naista yllättäen selkään. Isku oli voimakas.

Alkoi kamppailu. Kaksikko päätyi olohuoneen sohvalle. Mies oli naisen päällä ja hän viilsi sekä yritti viiltää naista kaulaan. Nainen otti veitsen terästä vasemmalla kädellä kiinni, oikealla kädellä hän yritti työntää miestä pois päältään. Nainen sai kaulaansa haavan.

– Kaulan viiltäminen syvemmältä on estynyt asianomistajan saatua otteen veitsen terästä ja hänen kamppailtuaan vastaan. Ilman asianomistajan vastustusta vastaajan teko olisi hyvin todennäköisesti johtanut hänen kuolemaansa, käräjäoikeus kirjoitti.

Kaksikko kaatui maahan. Lopulta keittiöveitsi katkesi, kun mies astui sen päälle. Koko kamppailun ajan mies haukkui ja uhkasi tappaa naisen. Pariskunnan 3-vuotias lapsi seurasi tapahtumia koko ajan vierellä ja itki. Lapsi ei saanut fyysisiä vammoja.

Verinen nainen onnistui pakenemaan asunnosta rappukäytävään. Naapuri avasi oven ja nainen onnistui hälyttämään apua. Nainen sai muun muassa kolme senttimetriä pitkän viiltohaavan kaulaan, selkään 1,5 senttiä syvän haavan sekä kämmeniin ruhjeita ja viiltohaavoja sekä mustelmia ympäri kehon.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen tapon yrityksestä neljän vuoden ehdottomaan vankeuteen. Hän joutui maksamaan uhrille myös kivusta, särystä, tilapäisestä haitasta ja kärsimyksestä yhteensä 6 000 euron korvaukset.

49-vuotias Abukar Mohamed Alasow valitti Helsingin hovioikeuteen, ja hän vaati tuomionsa kumoamista.

Hovioikeus piti tuomion kuitenkin ennallaan. Hovioikeus antoi asiassa tuomion perjantaina. Mies pysyy edelleen vangittuna.

– Alasowin on kuitenkin täytynyt ymmärtää, että hänen menettelynsä varsin todennäköisenä seurauksena olisi ollut (uhrin) kuolema, jollei viimeksi mainittu olisi saanut otetta veitsenterästä ja siten estänyt vakavampien seuraamusten syntymisen, hovioikeus kirjoitti.

Nainen toimitti avioerohakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen viime vuoden huhtikuussa. Asia on yhä vireillä oikeudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?