Kotimaa

Lielahden surma: Epäilty raivostui ex-naisystävänsä pukeutumisesta – nainen sai veitsestä kaulaan

Julkaistu:

Tampereen Lielahdessa paljastuneen yrittäjänaisen surman taustalla näyttää olevan järjetön mustasukkaisuus.
45-vuotias nainen oli lähdössä kaupungille ”liian paljastavassa asussa ja vieraiden miesten seurassa”. 35-vuotiaan ex-miesystävän kädessä ollut veitsi osui tavalla tai toisella naisen kaulaan. Seurauksena oli kuolema.

Pariskunta oli seurustellut viime huhtikuusta lähtien. Suhde oli väkivallan leimaama. Nainen joutui usein pakenemaan juosten naapuriin ja hälyttämään poliisit paikalle. Naisen 12-vuotias poika ei uskaltanut olla kotona, kun mies oleskeli siellä.

Nainen haki miehelle pari kertaa lähestymiskieltoa, mutta tämä viranomaismääräys ei tehonnut millään lailla. Mies onnistui yhä uudelleen puhumaan itsensä naisen luokse.

35-vuotiaalla isokokoisella miehellä on rankka rikosmenneisyys. Syyttäjän mukaan hän on kohdistanut väkivaltaa ainakin neljään aikaisempaan seurustelukumppaniinsa. Lähestymiskieltoja hän on rikkonut jatkuvasti. Listalta löytyy vainoamista, ryöstöjä, vapaudenriistoja, pahoinpitelyitä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hän on mustasukkainen, aggressiivinen, väkivaltainen. Hän on teettänyt salaa avaimet naisten asuntoihin, syyttäjä Jaana Linna sanoi.

Syyskuussa 35-vuotias mies oli jälleen kerran päässyt 45-vuotiaan yrittäjänaisen asuntoon, vaikka lähestymiskielto oli päällä. Mies raivostui siitä, kun naisella oli päällään tiukat farkut ja musta toppi. Vaatetus oli ”liian paljastava”. Mies sai naisen vaihtamaan farkut punaisiin legginseihin.

Lauantaina kello 19 nainen lähti miestuttavansa kanssa kesämökille, jota hän piti pakopaikkanaan, kun tilanne 35-vuotiaan miehen kanssa oli kärjistynyt liian uhkaavaksi.

Kello 23 nainen tuli takaisin kotiin ja vaihtoi legginsit tiukkoihin farkkuihin ja mustaan toppiin. Hänen tarkoituksenaan oli lähteä kaupungille miestuttaviensa seurassa. 35-vuotias mies raivostui siitä, kun nainen oli lähdössä kaupungille hänen mielestään liian paljastavassa asussa ja vieraiden miesten kanssa.

Syytteen mukaan mies tarttui leipäveitseen ja pisti tai viilsi sillä naisen kaulaan. Seurauksena oli kuolema.

Uhrin löysi hänen 12-vuotias poikansa, joka sunnuntai-iltana tuli kotiin isänsä luota.

Taposta syytetyn miehen selitys teolleen on klassinen. Hän ojensi käden, jossa oli veitsi, ja nainen törmäsi siihen. Syytetty myöntää törkeän pahoinpitelyn ja kuolemantuottamuksen, mutta kiistää tapon.

Syyttäjän mukaan ei ollut ensimmäinen kerta, kun mies heilutti veistä. Elokuussa 2013 hän pahoinpiteli entistä naisystäväänsä ja uhkasi viiltää kurkun auki. Viime vuona hän uhkasi pistää kurkkuun tai viiltää erästä toistakin entistä naisystäväänsä. Syyttäjän mukaan tämä tekotapa on miehelle tuttu.

Kun veitsi oli vahingossa osunut naisen kurkkuun, mies ei tehnyt mitään uhrin auttamiseksi. Hän hävitti jälkiä ja meni paikalliseen pubiin kaljalle. Samana yönä mies lähti ajamaan kohti pääkaupunkiseutua ja otti matkalla puhelimella yhteyttä seuraavaan naisystävään.

– Hän alkoi viestitellä seuraavan naisen kanssa juuri tapettuaan edellisen, sanoi syyttäjä Linna.

35-vuotiaan miehen avustaja ilmoitti, että taposta syytetty pyytää määräystä mielentilatutkimukseen.