Finnairin koneesta nousi voimakas savu Oulussa – kyydissä 200 matkustajaa

Toistaiseksi on epäselvää, milloin matkustajat saadaan Oulusta Helsinkiin.

Finnnairin lennon AY436:n oli tarkoitus lähteä Oulusta Helsinkiin kello 10.52.

30.12.2017 13:25 | Päivitetty 30.12.2017 13:51

Finnairin kone seisoo Oulun lentokentällä teknisen vian vuoksi, Finnairin viestinnästä kerrotaan Ilta-Sanomille. Lauantain aamupäivän lento AY436:n oli tarkoitus lähteä Oulusta Helsinkiin kello 10.52.

200 matkustajaa olivat jo sisällä koneessa, kun koneen ulkopuolella olevassa apuvoimalaitteessa kärähti.

– Laitteesta nousi voimakkaasti savua ja matkustajat ohjattiin takaisin terminaaliin. Mekaanikko lähetettiin Helsingistä Ouluun korjaamaan konetta, Finnairilta kerrotaan.

Sähkölaite, jossa vika esiintyi on silloin päällä, kun lentokone on maassa ja moottorit eivät ole päällä. Finnairilta kerrotaan, että sen tuottamalla energialla saadaan koneen sähköjärjestelmä toimimaan ilman, että moottorin täytyy olla päällä.

Lentoaseman oma palokunta saapui ensimmäisenä paikalle tarkistamaan tilanteen. Finavian palolaitoksen oma auto seisoo edelleen lentokoneen vieressä.

Toistaiseksi ei ole tieto, mistä vika johtuu. Mekaanikko on juuri päässyt paikalle Ouluun selvittämään tilannetta.

– Myöhemmin saadaan selville, mistä vika johtuu ja milloin kone saadaan Helsinkiin.

Finnairilta kerrotaan, että matkustajia pyritään reitittämään seuraavilla mahdollisilla lennoilla Helsinkiin. Aikataulusta ei kuitenkaan ole vielä tarkempaa tietoa ennen kuin mekaanikko on selvittänyt teknisen vian syyn. Loma-aikana lennot ovat hyvin täynnä.

Paikalla olevan IS:n kuvaajan Ville Honkosen mukaan suuri osa matkustajista ovat todennäköisesti menneet kotiin tai muualle odottamaan lisätietoja ja jatkolentoa. Turvatarkastuksessa on pitkät jonot, mikä saattaa teknisen vian lisäksi johtua vuoden kiireisimmästä sesongista.

Oletko paikalla? Ota yhteyttä Ilta-Sanomien toimitukseen, puh 040 141 6672 tai uutiset@is.fi. Lähetä kuva tekstiviestillä numeroon 13456 tai tästä linkistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?