Suomalaisella Joachimilla on hämmentävä kyky: eläimet poseeraavat valokuvissa kuin supermallit - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suomalaisella Joachimilla on hämmentävä kyky: eläimet poseeraavat valokuvissa kuin supermallit

Suomalainen Joachim jahtasi kettua monta kuukautta – nyt luontokuvat ihastuttavat maailmalla: ”Annan eläinten tulla luokseni.”

Joachim Munterin luontokuvat ovat herättäneet ihastusta ympäri maailmaa.­

29.12.2017 7:21

Keskiviikkona illalla Joachim Munter, 28, huomasi jotain tapahtuneen.

Hänen Instagram-seuraajiensa määrä oli lyhyessä ajassa ponkaissut lähemmäksi kymmentä tuhatta. Joachim laittaa Instagramiin ottamiaan eläinkuvia, kuten kettuja ja oravia ja muita nappisilmäisiä karvakuonoja.

– Huomasin kuinka seuraajia alkoi tulla ja kuulin, että kuviani oli julkaistu Bored Panda -sivustolla. Ja jo viikko sitten jollain toisellakin kansainvälisellä sivustolla.

Sivusto mainitsee, että Munter saa metsän eläimet näyttämään aivan ammattilaismalleilta.

Porvoolaissyntyinen Joachim opiskelee Helsingissä medianomiksi. Hän ei omista autoa, joten lähiluonnon kuvaaminen on luonnollinen valinta.

– Seurasaari ja Lauttasaari, Joachim nimeää suosikkikohteensa Helsingissä.

– Tämä on minulle vain harrastus.

Alunperin Joachim kuvasi maisemia. Eläimet veivät mukanaan vajaa vuosi sitten. Kiittää voidaan kettua, tuota ainainen ketunhäntä takapuolessa hiippailevaa viekasta ja suhteellisen villiä helsinkiläistä koiraeläintä.

– Siitä tuli haaste ja meni monta kuukautta ennen kuin sain julkaisukelpoisen kuvan, mutta siitä tulikin sitten tosi hyvä fiilis.

Joachim haaveilee voivansa yhdistää maisemien ja eläinten kuvaamisen Suomen tai Norjan Lapissa.

Kuten oheisista kuvista näkee, Joachimilla on helposti tunnistettava ja persoonallinen tyyli ja lähestymistapa.

– Olen itseoppinut. En ole ottanut keneltäkään neuvoja. Kun editoin, luotan omiin juttuihini. Mukava, jos se näkyy, Joachim ilahtuu tunnustuksesta.

Helsingin Sanomat esitteli torstaina espoolaisen Ossi Saarisen, 21, joka myös kuvaa paljon kaupunkiluontoa ja siellä juuri kettuja ja oravia kuten Joachimkin. Ossilla on Instagram-seuraajia 60 000.

– Tiedän hänet hyvin, Joachim sanoo.

Kuvausvälineistönä Joachim käyttää 35 millin ja 75-200 millin objektiiveja.

– Sen pitempiä putkia ei ole. Annan eläinten tulla luokseni. Yleinen virhe on lähteä niiden perään.

Joachim saattaa tarjota kuvauspalkkiona oravalle tai linnulle pähkinän, mutta yleensä ottaen hän ei pidä villieläinten kesyttämistä hyvänä asiana.

Iloa tuottaa, kun saa uudesta lajista hyvän, julkaisukelpoisen kuvan. Helsingissä yleisestä rusakosta Joachimilla ei vielä sellaista ole.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?