Heikki, Henna

Kotimaa

Kesäyö innosti pariskunnan niin villiin seksiin, ettei tuhoilta vältytty – leirintäalueen johtaja kertoo näkymästä, joka ei unohdu

Julkaistu:

– Aamulla huoltomies tuli ja sanoi, että et usko, mitä on tapahtunut, toimitusjohtaja kertoo. Ikimuistoisia tapauksia ei Suomen leirintäalueilta puutu. Julkaisemme suositun jutun viime kesäkuulta nyt uudelleen.
Vuodenvaihteen kunniaksi julkaisemme uudelleen muutamia kuluneen vuoden suosituimpia juttuja. Tämä juttu on julkaistu Ilta-Sanomissa 23.6.2017.

Varmat kesän merkit on taas bongattu maanteiltä: asuntoautot ja -vaunut. Karavaanareiden päästyä jälleen tien päälle myös leirintäalueet valmistautuvat kuumaan sesonkiin.

Karavaanarikulttuuri on voimissaan ja voi hyvin, matkailuyrittäjät kertovat. Se on kuitenkin vuosien varrella kehittynyt. Asuntoauton eteen parkkeeratut puutarhakalusteet ja niissä nököttäminen eivät enää riitä, vaan yhä useampi asuntoautomatkailija kaipaa leirintäalueilta enemmän palveluita ja aktiviteetteja.

– Moni päätyy mieluummin hankkimaan asuntoauton kuin kesämökin, koska mökki koetaan työleirinä. Auto tai vaunu vaatii vähemmän kunnossapitoa, joten aikaa jää harrastamiseen ja lepäämiseen, kertoo Camping Messilän yrittäjä Päivi Saarela Hollolasta.

Leirintäalueyrittäjien mukaan jotkin asuntoautot ovat jopa hienompia kuin hotellihuoneet.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Telttailukin on säilyttänyt suosionsa, pääasiassa moottoripyöräilijöiden ansiosta.

Sitten sattuu ja tapahtuu...

Mielikuvissa leirintäalue-elämään liitetään myös huoleton alkoholinkäyttö ja riehakas meininki.

Leirintäalueiden toimintaa työnsä puolesta seuraavat yrittäjät tietävät, että leirintäalueilla todella sattuu ja tapahtuu kaikenlaista.

– Pitkin kesää on toki tapauksia, joissa toisessa vaunussa on bileet, kun toisessa halutaan nukkua. Aika nopeasti kriisi on silloin valmis, kertoo Matkailukeskus Rauhalahden toimitusjohtaja Sami Simonen Kuopiosta.

 

Pitihän heille kertoa, että he olivat unohtaneet kaiken kiireen keskellä ottaa vaatteensa rannalta mukaan.

Leirintäalueille tulevan reissaajan tulisikin hyväksyä se, että viereen voi parkkeerata kuka tahansa.

– Sellainen sopu sijaa antaa -mentaliteetti on aika hyvä. Jos jonkun prioriteetti on oma rauha, leirintäelämä heinäkuussa ei ehkä ole hänen juttunsa, arvelee Visulahti-puiston johtaja Ville Asikainen Mikkelistä.

Sami Simonen kuvailee tyypillisesti hankalimmiksi asiakkaiksi keski-ikäistä suomalaispariskuntaa, joka alkoholia nautittuaan päättää selvittää perheriitojaan keskellä yötä.

Camping Messilän Päivi Saarelan mielestä ammattivalittajia ja mielensäpahoittajia mahtuu karavaanareidenkin joukkoon, toki marginaalisesti.

Pitkäaikaisia vaunupaikkoja Saarela ei myykään asiakkaille edes puhelimitse, vaan vaatii saada tavata uudet ihmiset kasvotusten.

– Haluan nähdä vaivaa sen suhteen, mihin pitkäaikaisvaunut sijoitetaan. Ettei vaan käy niin, että vääränlaiset ihmiset osuvat vierekkäin, Saarela kertoo naapurisovun säilyttämisestä.

 

Aamulla huoltomies tuli ja sanoi: ”Et usko, mitä on tapahtunut”. Menin katsomaan, ja vessan lattia oli pettänyt.

Helsingin Vuosaaressa sijaitsevassa Rastila Campingissa yksi asia ihmetyttää ulkomaalaisturisteja vuosi toisensa jälkeen: Tuska-festivaalien vieraat.

– Olemme ottaneet tavaksi kertoa etukäteen ulkomaalaisille, mistä on kyse. Mustiin vaatteisiin pukeutuneet ihmiset herättävät jonkin verran huomiota. Todella hyvin festarikansa on täällä käyttäytynyt joka vuosi, Rastila Campingin aluevastaava Krista Manninen kiittelee.

Ilta-Sanomat soitti eri leirintäalueille ympäri Suomen ja kysyi vuosikymmeniä niiden toimintaa seuranneilta yrittäjiltä, mitä kommelluksia kerrotaan eteenpäin vielä tänäkin päivänä.

Yllätetty porukka peuhasi ilkosillaan vesipuistossa

”Meidän leirintäalueemme yhteydessä on myös huvipuisto ja vesipuisto, joista jälkimmäinen on melkoinen houkutin erityisesti yöaikaan.

Noin viisi–kuusi vuotta sitten tulin seitsemän maissa aamulla töihin ja kuulin saman tien vesipuiston suunnalta melskettä. Menin katsomaan, mistä meteli kuuluu ja yllätin parinkymmenen miehen polttariporukan ilkosillaan vesileikeissä.

He säikähtivät ja lähtivät pinkomaan karkuun – edelleen ilkosillaan – ja säntäsivät leirintäalueen halki kohti vuokramökkiään. Vaatteet he olivat jättäneet järven rannalle, jossa he ilmeisesti olivat olleet aamu-uinnilla, kunnes joku oli saanut kuningasidean jatkaa matkaa vesipuiston puolelle.

Seurasin mieslaumaa mökille. Pitihän heille kertoa, että he olivat unohtaneet kaiken kiireen keskellä ottaa vaatteensa rannalta mukaan.”

Ville Asikainen, Visulahden johtaja, Mikkeli


Uskomaton näky vessassa: koko lattia oli pettänyt

”Kyllähän se meillä tiedetään, että kaunis kesäyö pistää lemmen leiskumaan ja teltannarut kiristymään. Tapaamme sanoa, ettei västäräkki kauaa mökin katolla pysy. Monenlaista täällä näkee joka kesä, mutta yksi tapaus on jäänyt mieleen noin kymmenen vuoden takaa.

Kahden leirintämökin välissä oli pieni siisti sisävessa, jossa puulattia. Aamulla huoltomies tuli ja sanoi: ”Et usko, mitä on tapahtunut”. Menin katsomaan, ja vessan lattia oli pettänyt.

Vaikea sanoa, onko kyseessä ollut poikkeuksellisen kiihkeä lempi vai liian heikko lattia – vai molemmat.”

Sami Simonen, Matkailukeskus Rauhalahden toimitusjohtaja, Kuopio

Kiivas mies katkaisi sähköt puutarhasaksilla

”Parinkymmenen vuoden ajalle riittää aika monta tarinaa. Olen joskus sanonut, että jos olisin pitänyt päiväkirjaa kaikista kommelluksista, voisin kirjoittaa jo kirjan.

Joskus 10–15 vuotta sitten sattui selkeästikin väärät ihmiset toistensa naapureiksi. Oli kaksi pariskuntaa, joista toinen meni ajoissa nukkumaan, toinen jäi grillaamaan ja ottamaan olutta.

 

Selkkauksen jälkeen pariskunnista tuli ylimpiä ystäviä.

Hiljainen pariskunta ei saanut nukuttua toisen pariskunnan metelöinnin vuoksi ja valitti siitä heille, ilmeisesti tuloksetta. Ääntä pitänyt pariskunta soitti yhdentoista maissa minulle, että metelöinnistä suuttunut mies oli katkaissut puutarhasaksilla toisesta vaunusta sähköt poikki.

Vauhdilla menin paikan päälle, löin puutarhasakset takakonttiin ja komensin kaikki koppiinsa maate. Seuraavana aamuna riita jatkui, kumpikaan ei antanut periksi, ja jännite jäi leijumaan ilmaan.

Muutaman päivän päästä sain kuulla, että puutarhasaksien kanssa hosunut mies oli ajanut toisen pariskunnan kotiin pyytämään anteeksi. Selkkauksen jälkeen pariskunnista tuli ylimpiä ystäviä.”

Päivi Saarela, Camping Messilän yrittäjä, Hollola

Lämmitetäänhän järven vesi?

”Toinen hauska tapaus sattui, kun eräällä asiakkaallamme oli brasilialainen naisystävä mukanaan, ja he kävivät jäällä moottorikelkka-ajelulla. He pysähtyivät rannalle juttelemaan kanssani, jossa nainen kysyi minulta avannosta.

Kerroin hänelle mistä oli kyse, hän katseli sitä hetken ja kokeili vettä. Lopuksi hän kysyi, että onhan vesi lämmitettyä silloin, kun ihmiset menevät sinne.”

Päivi Saarela, Camping Messilän yrittäjä, Hollola

Säikähtäneen kauriin päätä piti kannatella

”Me satumme sijaitsemaan tässä aika luonnonläheisellä paikalla. Sen johdosta viime äitienpäivänä kolme kaurista sattui luikahtamaan yön pimeinä tunteina leirintäalueen aitojen sisäpuolelle.

 

Seurasi pelastusoperaatio, jossa eräs kausipaikkalainen asiakas piteli eläimen päätä pinnalla työntekijöiden hälyttäessä apua.

Kaksi niistä pääsi omin avuin portista samaa reittiä pois, mutta yksi porukasta jäänyt kauris jäi hätääntyneenä juoksemaan pitkin pihoja, kunnes väsyneenä syöksyi jostakin syystä viereiseen Ruutujärveen. Se ui toiselle puolelle ja pujahti vastarannalle laiturin alle.

Seurasi pelastusoperaatio, jossa eräs kausipaikkalainen asiakas piteli eläimen päätä pinnalla työntekijöiden hälyttäessä apua, kunnes palomiehet saapuivat paikalle ja auttoivat kauriin pois. Onneksi tarinalla oli onnellinen loppu, kauriille ei käynyt mitään ja se saatiin vapautettua luontoon.”

Salla Forsman, Yyteri Campingin leirintäaluepäällikkö, Pori

Asuntovaunu vuokralle leirintäalueelta – tai sitten ei

”Kerran sattui väärinymmärrys ulkomaalaisen asiakkaan kanssa, kun hän luuli meidän vuokraavan asuntovaunuja. Tilanne ratkesi vasta siinä vaiheessa, kun asiakas oli jo alueella katselemassa vaunua, ja henkilökunta säntäsi perään vastaanotosta.

Ilmeisesti hänellä oli aikomuksena vain majoittua paikan päällä liikuttelematta vaunua. Se on tyypillistä esimerkiksi Englannissa, jossa leirintäalueet vuokraavat kiinteitä vaunuja suomalaisten mökkien tavoin.”

Krista Manninen, Rastila Campingin aluevastaava, Helsinki

Löydät lisää IS:n vuoden 2017 suosituimpia artikkeleja täältä!

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   ”Lapset oksentavat, vanhukset pyörtyvät” – Las Palmasissa 36 tuntia odottanut Olli-Pekka haukkuu matkanjärjestäjän

  2. 2

   HS-gallup: Niinistön kannatus pudonnut, Väyrynen hurjassa nousussa

  3. 3

   Näin Jari Sillanpää kertoi poliisille huumeiden käytöstä – lue kuulustelu sanasta sanaan: ”Nautin polttamalla amfetamiinia”

  4. 4

   Kiduttajavanhempia uhkaa 94 vuoden vankeus: ”Kahlerangaistus saattoi kestää viikkoja tai jopa kuukausia”

  5. 5

   Kauhunhetki joella tallentui videolle: Kalastajat pelastautuivat viime hetkellä päälle ajaneen ökyveneen alta

  6. 6

   Minna on odottanut lentoa Kanarialta kotiin Ouluun yli 30 tuntia: ”Täällä alkaa olla hermot kireänä”

  7. 7

   Järisyttävän elämänmuutoksen tehnyt Ringa Ropo saapui Urheilugaalaan ensi kertaa uuden rakkaansa kanssa – pari hehkui onnea punaisella matolla

  8. 8

   Perheenäiti päätti viimein lopettaa alkoholistimiehensä hyysäämisen: ”Kaksi meistä kolmesta selvisi”

  9. 9

   Kiduttajaäidin sisko kertoo häiritsevästä vierailusta perheen luona – ”He kohtelivat minua kuin yhtenä lapsistaan”

  10. 10

   Poliisi putosi hevosen selästä – paavi pysäytti paavimobiilinsa ja riensi apuun

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kun Teemu syntyi, isä otti hatkat: sai selityksen 18 vuoden jälkeen Kadonneen jäljillä -sarjassa – Näin kävi, kun kamerat sammuivat

  2. 2

   Isän karmiva aavistus osui oikeaan: Päätti toimia vastoin poliisin ohjeita ja löysi poikansa viime hetkellä

  3. 3

   Lohjan kolarissa kuolleet pikkulapset olivat matkalla katsomaan hevosia – kokenut poliisi: ”Ottaa väkisinkin koville”

  4. 4

   Kaksi metsuria loukkaantui vakavasti työtapaturmassa – tapahtumasarja oli todella erikoinen

  5. 5

   Näin Jari Sillanpää kertoi poliisille huumeiden käytöstä – lue kuulustelu sanasta sanaan: ”Nautin polttamalla amfetamiinia”

  6. 6

   Kiduttajaäidin sisko kertoo häiritsevästä vierailusta perheen luona – ”He kohtelivat minua kuin yhtenä lapsistaan”

  7. 7

   Kiinalaispandat Lumi ja Pyry saapuivat Suomeen

  8. 8

   Meksikosta löytyi henkeäsalpaava luonnonihme – valtava vedenalainen luola osoittautui aarrekammioksi

  9. 9

   Jaana, 40: ”Mies päätti, milloin minulla on nälkä” – 3 naista kertoo, millaista painajaista on elämä narsistin kanssa

  10. 10

   Lohjan nokkakolarissa kuolivat 3-vuotias tyttö ja alle 2-vuotias poika – olivat törmäyshetkellä turvaistuimissa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Äiti aavisti pahaa, kun Sanna-Marin Facebook-kuva oli vaihtunut yöllä – kodista paljastui kauhein mahdollinen painajainen

  2. 2

   Tällaisia ovat vanhempien naisten seksimatkat Gambiassa – nuoret ”rantapojat” tarjoavat seuraa häkellyttävän aktiivisesti

  3. 3

   Näin näännytetty 17-vuotias pakeni ikkunan kautta vanhempiensa kidutusta ja pelasti 12 sisarustaan – keksi kännykän hätäkikan, poliisi ylistää

  4. 4

   Kun Teemu syntyi, isä otti hatkat: sai selityksen 18 vuoden jälkeen Kadonneen jäljillä -sarjassa – Näin kävi, kun kamerat sammuivat

  5. 5

   Autoilija ajoi ikkunat huurussa ABC-asemalle, eikä poliisi ”ollut 20 vuoden aikana nähnyt yhtä tyhmää miestä”

  6. 6

   Anna-Leena Härkönen ärsyyntyi Teneriffan-lennollaan rasittavasta ilmiöstä koneen vessajonossa – oletko huomannut tällaista käytöstä?

  7. 7

   Isän karmiva aavistus osui oikeaan: Päätti toimia vastoin poliisin ohjeita ja löysi poikansa viime hetkellä

  8. 8

   Palkittu muusikko kävi käsiksi ja roikkui juontajan rinnuksissa – haukkui gaalassa Ylen, helsinkiläiset ja Lilli Paasikiven

  9. 9

   Hugh Hefnerin leski Crystal, 31, palasi julkisuuteen täysin muuttuneena – povipommityyli on nyt historiaa: elelee elatusmaksuilla

  10. 10

   13 sisarusta löydettiin kammottavista oloista kotoaan Yhdysvalloissa – vanhemmille syytteet kidutuksesta

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   ”Lapset oksentavat, vanhukset pyörtyvät” – Las Palmasissa 36 tuntia odottanut Olli-Pekka haukkuu matkanjärjestäjän

  2. 2

   HS-gallup: Niinistön kannatus pudonnut, Väyrynen hurjassa nousussa

  3. 3

   Näin Jari Sillanpää kertoi poliisille huumeiden käytöstä – lue kuulustelu sanasta sanaan: ”Nautin polttamalla amfetamiinia”

  4. 4

   Kiduttajavanhempia uhkaa 94 vuoden vankeus: ”Kahlerangaistus saattoi kestää viikkoja tai jopa kuukausia”

  5. 5

   Kauhunhetki joella tallentui videolle: Kalastajat pelastautuivat viime hetkellä päälle ajaneen ökyveneen alta

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Kun Teemu syntyi, isä otti hatkat: sai selityksen 18 vuoden jälkeen Kadonneen jäljillä -sarjassa – Näin kävi, kun kamerat sammuivat

  2. 2

   Isän karmiva aavistus osui oikeaan: Päätti toimia vastoin poliisin ohjeita ja löysi poikansa viime hetkellä

  3. 3

   Lohjan kolarissa kuolleet pikkulapset olivat matkalla katsomaan hevosia – kokenut poliisi: ”Ottaa väkisinkin koville”

  4. 4

   Kaksi metsuria loukkaantui vakavasti työtapaturmassa – tapahtumasarja oli todella erikoinen

  5. 5

   Näin Jari Sillanpää kertoi poliisille huumeiden käytöstä – lue kuulustelu sanasta sanaan: ”Nautin polttamalla amfetamiinia”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Äiti aavisti pahaa, kun Sanna-Marin Facebook-kuva oli vaihtunut yöllä – kodista paljastui kauhein mahdollinen painajainen

  2. 2

   Tällaisia ovat vanhempien naisten seksimatkat Gambiassa – nuoret ”rantapojat” tarjoavat seuraa häkellyttävän aktiivisesti

  3. 3

   Näin näännytetty 17-vuotias pakeni ikkunan kautta vanhempiensa kidutusta ja pelasti 12 sisarustaan – keksi kännykän hätäkikan, poliisi ylistää

  4. 4

   Kun Teemu syntyi, isä otti hatkat: sai selityksen 18 vuoden jälkeen Kadonneen jäljillä -sarjassa – Näin kävi, kun kamerat sammuivat

  5. 5

   Autoilija ajoi ikkunat huurussa ABC-asemalle, eikä poliisi ”ollut 20 vuoden aikana nähnyt yhtä tyhmää miestä”

  6. Näytä lisää