Aattoaamun suklaa-alennus aiheutti kaaoksen Vantaalla: Asiakkaat kävivät käsiksi toisiinsa ja kahmivat konvehteja –”Parhaat menivät heti seitsemältä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Aattoaamun suklaa-alennus aiheutti kaaoksen Vantaalla: Asiakkaat kävivät käsiksi toisiinsa ja kahmivat konvehteja –”Parhaat menivät heti seitsemältä”

Suklaamakeisten alennusmyynti aiheutti jonoja varhain jouluaattoaamuna Vantaalla.

Julkaistu: 24.12.2017 11:53

Konvehteja puoleen hintaan? Kyllä kiitos – heti seitsemältä aattoaamuna, päättivät Vantaalla sijaitsevan ostoskeskuksen asiakkaat.

Suklaamakeisten alennusmyynti keräsi kansaa ruuhkaksi asti varhain jouluaattoaamuna Vantaalla. Paikalla olleen IS:n lukijan mukaan osa makeanhimoisista jonottajista jopa etuili ja nahisteli saadakseen ostoskassiinsa haluamansa rasian.

Jumbo-kauppakeskuksen K-Citymarket myy hyllyihin jääneet joulumakeiset puoleen hintaan. Myös helsinkiläinen Aino Korhonen, 23, oli tullut ostoskeskukseen hyödyntämään alennuksen. Hän kertoo olleensa paikalla heti aamuseitsemältä.

– Siellä oli aikamoinen ryysis jo silloin. En ollut ajatellut, että ihmisiä olisi paikalla niin paljon, Korhonen kertoo.

Makeanhimoiset kansalaiset jonottivat suklaamakeisia Vantaan Jumbossa seitsemältä jouluaattoaamuna.

Korhosen mukaan viereisen Prisman ovi ei juuri käynyt, vaan koko väkijoukko puski K-Citymarketiin. Korhonen kertoo seuranneensa ruuhkatilannetta noin 40 minuuttia. Sen jälkeen sumppu alkoi hellittää ja makeisosastolle sai jo näköyhteyden.

Suurin osa ihmisistä käyttäytyi mallikkaasti. Kaikkien holtti ei kuitenkaan Korhosen mukaan pitänyt.

– Oli ihmisiä, jotka sukelsivat sinne saadakseen parhaat suklaat, ja toiset taas repivät heitä pois sieltä, hän kuvailee.

– Ihmiset tuuppivat toisiaan ja toivottelivat sarkastisesti hyviä jouluja.

Korhosen alkuperäisenä suunnitelmana oli ostaa Fazerin sinistä tai Geishaa. Niitä halusi moni muukin.

– En edes ehtinyt nähdä niitä merkkejä. Parhaat menivät päältä heti seitsemältä.

Perheen juhlapöytään irtosi kuitenkin vielä muun muassa Julia-konvehteja ja minttusuklaata. Juhlapöydän tarpeet ovat jo muilta osin koossa ja alennussuklaat tulevat mukavana lisänä kinkun, mädin ja kotitekoisten laatikoiden rinnalle.

  • ISTV vertaili joulukonvehdit, joukosta löytyi yksi ylivoimainen voittaja. Voit katsoa vertailun alla olevalta videolta.