Markun ja avovaimon joulusuunnitelmille tuli tyly stoppi kiitoradalla Las Palmasissa – lentoemäntäkin hämmästyi

Joulun viettoon mielineiden matkustajien paluuaikataulu on vielä epäselvä. Iltalehden mukaan 197 matkustajaa odottaa paluulentoa, joka peruttiin teknisen vian vuoksi.

Las Palmasin lentokenttä sijaitsee Gran Canarian itärannalla. Teknisestä viasta kärsinyt kone on Finnairin Airbus A321, jollainen esiintyy tässä arkistokuvassa.

24.12.2017 1:37

Eteläpohjanmaalainen Markku ja hänen avovaimonsa olivat palaamassa Espanjasta lauantaina Suomeen joulun viettoon, kun ongelmat Las Palmasin lentokentällä alkoivat.

Lennon AY1724 oli tarkoitus karistaa Kanarian pölyt laskutelineistä viittä vaille kolme aatonaattona iltapäivällä. Toisin kävi.

Viikon Aurinkomatkojen reissussa ollut Markku kertoi osan matkustajista jo ehtineen koneeseen, kun heidät äkkiä käskettiin takaisin. Markun mukaan koneen automaattisessa tankkauksessa oli ongelmia, joten lentobensaa jouduttiin pumppaamaan koneeseen manuaalisesti. Koneen kapteeni tiedotti Markun mukaan, että ylipainevaroventtiilin kanssa oli ongelmaa.

Tankkauksen jälkeen matkustajat lastattiin uudelleen Airbus A321 -koneeseen ja matka kohti kiitorataa alkoi. Koneen nostaessa kierroksia ongelmia kuitenkin ilmeni jälleen: kerosiinia alkoi pursuta siivestä kiitotielle. Markun mukaan matkustaja tiedotti asiasta lentoemännälle, joka taas tiedotti sisäpuhelimella asiasta kapteenille.

Lento jouduttiin perumaan eikä se ole vieläkään lähtenyt Kanarialta.

Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist vahvisti asiasta ensin kertoneelle Iltalehdelle lennon AY1724 jääneen Kanarialle teknisen vian vuoksi. Vian laatua Tallqvist ei lehdelle kommentoi. Jumissa on 197 ihmistä, mekaanikot lennätetään paikalle Suomesta.

– Tosi ikävää että tällainen tapahtuu ison juhlapyhän alla, mutta teknisen vian vuoksi kone ei voi lähteä ja luonnollisesti se on korjattava, Tallqvist kommentoi Iltalehdelle.

Markku avovaimoineen pääsi iltakymmenen aikaan lauantaina hotellille, jonne Finnair majoitti pariskunnan.

– Pöllöiltiin aikamme, noin puoli tuntia, ja sitten saatiin tällainen lihapulla-ateria. Ja Fanta-limsaa, naranjaa (appelsiinia).

Joulusuunnitelmat menivät uusiksi. Jälkikasvua on tulossa kylään aattona, mutta kaksikko ehtinee kotiin vasta myöhään illalla. Avovaimoa tämä harmittaa erityisesti, sillä hänen työelämässä oleva lapsensa on matkannut Suomeen toiselta puolen Eurooppaa pikaiselle visiitille. He eivät ole nähneet kasvotusten puoleen vuoteen.

Markku kertoo saaneensa Finnairilta tiedon, että heitä tullaan hakemaan kymmeneltä jouluaattoaamuna hotellilta uutta yritystä varten. Yli kuuden tunnin lento ja vajaan viiden tunnin ajomatka Etelä-Pohjanmaalle tietävät sitä, että jouluaatto mennee kokonaan kotimatkalla. Liikoja ei kaksikko silti jaksa asiasta ruikuttaa.

– Ihan viisaasti kapteeni teki, kun ei tuollaisella koneella yrittänyt lähteä lentoon. Lentoemäntäkin sanoi, ettei hänen pitkällä urallaan ole tällaista sattunut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?