Upseeri kirjoitti Facebookin erikoisen Game of Thrones -uhkauksen HS:n toimittajille – Puolustusvoimat: ”Ei tällaisista vitsailla”

Julkaistu:

Ensin selvitämme kuka henkilö on, ja sitten ryhdymme tutkintaan ja mahdollisesti kurinpidollisiin toimenpiteisiin, sanoo Puolustusvoimien viestintäpäällikkö.
Puolustusvoimat joutui torstaina pienen myrskyn keskelle, kun sosiaalisen median käyttäjät huomasivat upseerin kirjoittaneen Facebookiin verhotun uhkauksen Helsingin Sanomien toimittajille.

Upseerin kirjoituksessa on lista tv-sarja Game Of Thronesissa kuolleista henkilöistä, jonka perään hän on kirjoittanut ”Helsingin Sanomien toimittajat”. Kirjoitus loppuu sarjassa kuultuun lauseeseen ”valar morghulis”, joka tarkoittaa ”kaikkien on kuoltava”.

Puolustusvoimat reagoi tapaukseen nopeasti myös Twitter-tilillään todeten, ettei se hyväksy uhkailua.
Samaa sanoo Puolustusvoimien viestintäpäällikkö Eero Karhuvaara. Hän toteaa, että upseerin ei ole sopivaa kirjoittaa vastaavaa asemansa vuoksi ja vakuuttaa, että tapaus tutkitaan.

– En tiedä vielä tarkemmin kenestä on kysymys, mutta käsittääkseni kirjoittaja on tiedossa.

– Lienee kaikille täysin selvää, ettei tämä ole missään tapauksessa Puolustusvoimien kanta. Ensin selvitämme kuka henkilö on, ja sitten ryhdymme tutkintaan ja mahdollisesti kurinpidollisiin toimenpiteisiin, Karhuvaara sanoo.

Vaikka kyse olisi ollut vitsistä, niin vitsi on ollut huono, Karhuvaara toteaa.

– Ei tällaisista asioista tarvitse vitsailla. Se on tosi huono vitsi, jos se on sellainen ollut.