Apu: Rouva Tellervo Koivisto pelkää ensimmäistä joulua ilman puolisoaan: ”Olen ihmetellyt, miksi Mauno minuun rakastui” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Apu: Rouva Tellervo Koivisto pelkää ensimmäistä joulua ilman puolisoaan: ”Olen ihmetellyt, miksi Mauno minuun rakastui”

Tellervo Koivisto osallistui Suomen satavuotisjuhliin Linnassa.

Julkaistu: 21.12.2017 19:04

Tellervo Koivisto kertoo Apu-lehden haastattelussa, millaisia kuukaudet puoliso, presidentti Mauno Koiviston kuoleman jälkeen ovat olleet.

Toukokuussa edesmenneen presidentti Mauno Koiviston puoliso rouva Tellervo Koivisto kertoo uusimmassa Apu-lehdessä, että ystävien myötätunto on auttanut häntä kuluneen vuoden aikana paljon.

Hän kertoo lehdelle selvinneensä puolison kuolemasta lopulta melko vähällä, sillä Mauno Koiviston sairastaman Alzheimerin oireet olivat jo pitkään osa pariskunnan elämää.

– Kuolemaankin oli jo tavallaan valmistautunut. Siksi hautajaisetkaan eivät olleet niin raskaat.

Tellervo Koivisto kertoo kuitenkin pelkäävänsä, että joulun jälkeen ”suru tulee enemmän sieltä esille”.

Hän on myös pohtinut, mitä rakkaus merkitsee. Koivistot olivat naimisissa 67 vuotta.

– No, olen nyt erityisesti yksin ollessani ihmetellyt, että miksi ihmeessä Mauno Koivisto minuun rakastui? Hänestä näki, että olin hänelle sellainen suuri rakkaus – en tiedä, miksi näin oli. Olihan meillä tiettyjä yhteisiä lähtökohtia, Tellervo Koivisto kertoo lehdessä.

Linnassa ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen

Tellervo Koivisto osallistui itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle tänä vuonna ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen.

– Assi (Koivisto) sanoi, että juhliin olisi hyvä mennä, kun on tällainen juhlavuosi, rouva Koivisto sanoi IS:lle ennen juhlia.

Tellervo Koivisto on kertonut vuoden aikana ajatuksiaan siitä, miksi rakkaus kantaa joskus kymmeniä vuosia.

– Maunon kanssa on aika vaikea saada riitaa aikaiseksi. Monta kertaa turhauduin, kun en onnistunut siinä. Riidassa on se hyvä puoli, kun se sopiminen on niin mukavaa, Koivisto pohti marraskuussa, jolloin hänelle myönnettiin Parisuhdekeskus Katajan Vuoden parisuhdeteko -kunniamaininta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?