Laura Huhtasaari törmäsi ujoon koulunkäyntiavustajaan – alkoi rakkaustarina, josta Huhtasaari kertoo nyt - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Laura Huhtasaari törmäsi ujoon koulunkäyntiavustajaan – alkoi rakkaustarina, josta Huhtasaari kertoo nyt

Laura Huhtasaarella ja hänen puolisollaan, työterveyslääkärinä työskentelevällä Teemu Lämsällä on nykyään 4- ja 11-vuotiaat tytöt.

Julkaistu: 25.12.2017 11:05

– Se oli todella romanttista aikaa. Kuuntelimme silloin Nummela-biisiä. Muistan, kuinka ihanalta se hetki puistonpenkillä tuntui, Laura Huhtasaari kertoo.

Vuosi oli 2000, kun parikymppinen opettajan sijainen Laura Huhtasaari puhui Nummelan koulussa luokkansa oppilaille. Ajatus harhautui, kun hänen katseensa osui vieressä seisoneeseen koulunkäyntiavustajaan. Vuotta nuorempi ja ujon oloinen koulunkäyntiavustaja katseli viistosti alaspäin.

Onpa söpöä, Huhtasaari mietti.

Selvisi, että nuori opettaja ja luokan koulunkäyntiavustaja Teemu Lämsä asuvat lähes vierekkäin Nummelassa.

– Totesimme, että voisimmehan me kulkea työmatkat yhdessä, Huhtasaari muistelee.

 Se oli todella romanttista aikaa.

Rakkaus kehittyi hiljalleen. Pian myös kaupassa käytiin yhdessä.

– Ei se mikään salama-alku ollut. Mutta hyvin nopeasti huomasin, kuinka suloinen, älykäs ja mukava hän on. Söpö, mutta miehekäs, Huhtasaari sanoo.

Vastarakastuneet Laura Huhtasaari ja Teemu Lämsä kuvattiin Espoossa syksyllä 2001.

Pian pariskunta alkoi todella rakastua toisiinsa. Lämsä pyysi Huhtasaarta kävelylle Nummelaan, ja he päätyivät syömään omenoita puiston penkille. Syvällinen keskustelu jatkui tunteja.

– Se oli todella romanttista aikaa. Kuuntelimme silloin Nummela-biisiä. Muistan, kuinka ihanalta se hetki puistonpenkillä tuntui.

Noin kolmen kuukauden tiiviin yhteydenpidon jälkeen Lämsä pyysi Huhtasaarta isänsä 50-vuotispäiville Pieksämäelle.

– Silloin ymmärsin, että tässä todella seurustellaan. Anoppikin oli todennut, että kyllä se Teemu varmaan seurustelee Lauran kanssa, kun siitä koko ajan puhuu.

 En voisi tehdä tätä työtä, ellei Teemu huolehtisi lapsista.

Suhde eteni nopeasti. Pariskunta meni seuraavana vuonna kihloihin ja sitä seuraavana vuonna, 2002, naimisiin.

Huhtasaarta viehättää kumppanissaan erilaisuus itseensä verrattuna. Siinä, missä Huhtasaari kuvailee itseään räiskyväksi persoonaksi, puolisoaan hän luonnehtii rauhalliseksi ja hyvällä tavalla varautuneeksi.

– Tärkeintä on, että pystymme keskustelemaan asioista hyvin syvällisesti.

Laura Huhtasaari ja Teemu Lämsä edustivat yhdessä Linnan juhlissa itsenäisyyspäivänä 2017.

Presidentinvaalikampanja vie paljon aikaa

Kiireisen kansanedustajan työn ja presidentinvaalikampanjan takia pariskunta joutuu viettämään paljon aikaa erillään. Huhtasaari kiittää miestään erityisesti siitä, että tämä on ottanut paljon vastuuta heidän kahden tyttärensä hoitamisesta. Pariskunnalla on 4- ja 11-vuotiaat tytöt.

– Hän hoitaa lapsia suurimman osan ajasta. En voisi tehdä tätä työtä, ellei Teemu huolehtisi lapsista. Teemu on tehnyt osa-aikatyötä siitä lähtien, kun lähdin eduskuntaan, Huhtasaari kertoo ja sanoo, että hänen miehensä työskentelee Porissa työterveyslääkärinä.

– Teemu on hyvä isä. Usein työpäivien jälkeen hän vie lapsia seikkailemaan ja pitämään hauskaa.

 Kuuntelen kyllä hänen neuvojaan, mutta minulle on vaikeaa antaa ohjeita.

Harvoja yhteisiä hetkiä pariskunta viettää kuntosalilla ja syöden. Huhtasaari sanoo saavansa mieheltään jatkuvasti kuntosalivinkkejä, mutta tekee silti treeninsä oman pään mukaan.

– Hyvää hän tarkoittaa. Kuuntelen kyllä hänen neuvojaan, mutta minulle on vaikeaa antaa ohjeita. Joskus olen saattanut jonkun sarjan tehdä.

Huhtasaari sanoo oppineensa mieheltään paljon. Huolettomuus ja stressaamattomuus ovat asioita, joita hän ammentaa puolisoltaan. Vaikka aviomies ei Huhtasaaren mukaan ole lainkaan kiinnostunut politiikasta, he jakavat yhteiset arvokonservatiiviset arvot.

– On lopulta hyvin tärkeää, että arvomme kohtaavat.

Oheiselta videolta voit katsoa Laura Huhtasaaren haastattelun Ilta-Sanomien Presidentinvaalimessuilla aiemmin joulukuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?