Kotimaa

Teuvo Hakkarainen luopuu PS:n varapuheenjohtajuudesta - sai vakavan varoituksen

Julkaistu: , Päivitetty:

Eduskunnan pikkujouluissa naiskansanedustajaa loukannut perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on saanut eduskuntaryhmältään vakavan varoituksen.

Hän luopuu itse puolueen toisen varapuheenjohtajan tehtävästä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä toteaa kannanotossaan, että humalatila ja sen aiheuttama arvostelukyvyn puute eivät ole puolustus.

 – Mikäli henkilö ei kykene päihtyneenä hallitsemaan käyttäytymistään, hänen ei pidä päihtyä, ryhmä toteaa. 

Hakkarainen saa ryhmältään painavan kehotuksen varmistaa, ettei tällainen toistu. Hakkaraisen on ryhmän mielestä syytä pidättäytyä kokonaan päihteiden käytöstä.

Ryhmä muistuttaa Hakkaraista, että tällaisen käytöksen toistuessa seuraava askel on ryhmästä erottaminen. Nyt tähän ei ollut perusteita, perussuomalaiset arvioivat. 

 – Ryhmästä erottamisen ryhmä ja puolue katsovat kuitenkin kohtuuttomaksi seuraamukseksi ottaen huomioon edustaja Hakkaraisen moitteettoman työskentelyn ryhmän ja puolueen hyväksi sekä edellämainitun oma-aloitteisuuden asian selvittämisessä ja sovittamisessa, perussuomalaiset toteavat. 

Perussuomalainen puolue päättää Hakkaraiseen kohdistuvista kurinpitotoimista omien sääntöjensä ja aikataulujensa puitteissa.