Jussi Halla-aho: Seuraamuksia Hakkaraiselle pohditaan viimeistään torstaina - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jussi Halla-aho: Seuraamuksia Hakkaraiselle pohditaan viimeistään torstaina

Jussi Halla-aho sai kuulla eduskunnan torstai-illan tapahtumista Teuvo Hakkaraiselta itseltään.

Julkaistu: 18.12.2017 22:15

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan puolueella ja eduskuntaryhmällä on kolme kurinpidollista vaihtoehtoa reagoida Teuvo Hakkaraisen käytökseen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sai kuulla eduskunnan torstai-illan tapahtumista kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselta itseltään. Silminnäkijöiden mukaan Hakkarainen kävi puoliltaöin eduskunnan kuppilassa kovakouraisesti kiinni edustajakollegaansa, kokoomuksen Veera Ruohoon.

– Tiedän asiasta sen, mitä Hakkarainen on itse kertonut ja mitä on luettavissa lehdestä. Asian yksityiskohtia en tunne, koska en ole ollut paikalla. Hän on kertonut, että hänellä on hyvin vähän muistikuvia tapauksesta, mutta siellä on muita ihmisiä, joiden kanssa Hakkarainen on oman kertomansa mukaan tästä asiasta puhunut. Hänen omakin käsityksensä perustuu osittain siihen, mitä hänelle ovat muut kertoneet, Halla-Aho kertoo Ilta-Sanomille.

Halla-ahon mukaan eduskuntaryhmän johto ja perussuomalaisten puolueen johto keskustelevat tällä viikolla, millaisia seuraamuksia Hakkaraiselle tulee.

– Emmeköhän me tästä viimeistään torstaina keskustele eduskuntaryhmän kokouksessa tai jo ennen sitä. Se on selvää, että kenenkään mielestä tällainen käytös ei ole hyväksyttävää.

Halla-ahon mukaan Hakkaraiselle voi seurata puolueen tai eduskuntaryhmän taholta kolmenlaisia kurinpidollisia seuraamuksia.

– Sääntöjen mukaan normaalit kurinpidolliset toimet ovat huomautus, varoitus ja erottaminen. Hakkarainen ilmoittaa, ettei muista tapahtumista mitään, muttei se ei poista hänen vastuutaan siitä, että hänen ei pidä saattaa itseään sellaiseen tilaan, jossa hän ei voi vastata käyttäytymisestään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?