Teuvo Hakkarainen kävi rajusti käsiksi ja suuteli väkisin Veera Ruohoa

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kävi käsiksi kollegaansa eduskunnan alkoholikeskustelun aikana.

Teuvo Hakkaraisen syytetään ahdistelleen kokoomuksen kansanedustajaa Veera Ruohoa eduskunnan kuppilassa.

18.12.2017 21:09

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen käyttäytyi sopimattomasti kokoomuksen kansanedustajaa Veera Ruohoa kohtaan eduskunnan kuppilassa torstaina puolilta öin, silminnäkijät kertovat Ilta-Sanomille.

Samaan aikaan täysistunnossa käytiin keskustelua alkoholilainsäädännöstä ja toisaalla talossa vietettiin kolmen puolueen pikkujouluja.

Perjantaina Hakkarainen kommentoi Facebookissa käytöstään perussuomalaisten pikkujoulujuhlissa.

– Olen käyttäytynyt juhlissa sopimattomasti kansanedustajakollegaa kohtaan. Olen henkilökohtaisesti pyytänyt anteeksi asianosaiselta ja pyydän uudelleen, Hakkarainen kirjoitti.

Välikohtaus ei kuitenkaan tapahtunut pikkujouluissa, sillä Ruoho ei osallistunut juhlanviettoon mitenkään vaan seurasi täysistuntoa kahviossa.

– Tämä asia pitää ehdottomasti korjata, Ruoho sanoo Ilta-Sanomille.

Eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola vahvistaa Ilta-Sanomille välikohtauksen eduskunnan kahviossa torstaiyönä ja kertoo neuvoneensa sopimattoman käytöksen kohteena ollutta kansanedustajaa tekemään rikosilmoituksen.

Savola pitää tapausta niin vakavana, että viranomaisten on reagoitava siihen, vaikkei asianomistaja tekisi rikosilmoitusta. Syyttäjällä on tietyissä rikoksissa mahdollisuus nostaa syyte erittäin tärkeän yleisen edun niin vaatiessa.

– Jos ajatellaan, että tämä tapahtuu eduskunnan täysistunnon käynnissä ollessa eduskunnan kahviossa noin 20 metrin päässä istuntosalista, niin en tiedä mikä painavampi etu voi enää olla, Savola sanoi.

– Tämän tiedon julkistamisen jälkeen viranomaisten on minun ymmärrykseni mukaan automaattisesti reagoitava tähän.

Puhemieheltä nuhtelu

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (sin) nuhteli Hakkaraista perjantaina iltapäivällä. Kokoomuksen kansanedustaja Kari Tolvanen oli tehnyt tapauksesta ilmoituksen puhemiehelle aamupäivällä.

Asiasta on otettu yhteyttä myös perussuomalaisten ja kokoomuksen ryhmänjohtajiin.

Tolvanen ja Savola eivät halua mainita, kenestä naiskansanedustajasta on kyse.

– Tapaus oli sen verran törkeä ja uskomaton, juuri viikolla, jolloin me too -kampanjasta on keskusteltu myös eduskunnassa, Tolvanen sanoo.

Tolvanen kertoo istuneensa samassa pöydässä naiskollegan kanssa.

–  Meillä ei ollut mitään tekemistä pikkujoulujen kanssa. Olimme istunnossa ja sieltä tauolla. Ehkä edustaja Hakkaraisella oli tekemistä pikkujoulujen kanssa, koska oli tuhdissa pikkujoulutunnelmassa.

Tolvasen mukaan Hakkarainen teki teon, joka Tolvasen tulkinnan mukaan loukkasi naiskollegan seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

– Kävi siis kiinni. Käskin kovalla äänellä päästämään irti, minkä hän tekikin, noin viiden sekunnin jälkeen. Oli se kovakouraista, vahvoja vaikutteita seksuaalisesta ahdistelusta, Tolvanen kuvaa.

Teolla oli naapuripöydissä useita silminnäkijöitä. Myös toinen kansanedustaja vahvistaa tapahtuneen Ilta-Sanomille.

Ruoho itse kertoo, että Hakkarainen otti ”vähän yllättäen ikään kuin kuristusotteen”. Hän huusi Hakkaraiselle, että ei saa, jolloin Tolvanen käski kovaa Hakkaraista lopettamaan.

– Minulla on kaksi välilevyn pullistumaa niskassa, että kavahduin sitäkin. Hän painoi täysillä niin, että seuraavana päivänäkin toisen puolen huuliin sattui ja ne olivat turvoksissa. Ja niskassa tuntui jäykkyyttä.

– Kun kysyin seuraavana päivänä kymmenen aikaan, muistaako hän mitä tapahtui, hän vastasi ei. Hän pyysi anteeksi ja sanoi, että ei tule toistumaan ennen kuin hän on seuraavan kerran kännissä.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Hakkarainen vietti yönsä nukkumalla kuppilassa istuallaan.

Ilta-Sanomat ei ole tavoittanut Hakkaraista kommentoimaan illan tapahtumia.

Aamulehden saamien silminnäkijäkertomusten mukaan Hakkaraisen asiaton toiminta näkyi myös muualla. Hän tunkeutui sinisten ryhmähuoneeseen ja alkoi heitellä alkoholijuomia lattialle.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin, että perussuomalaisten puolella alkoholia nautti kansanedustajan Ville Tavion avustaja Tuomas Tähti siinä määrin, että hänet kannettiin ambulanssiin ja sairaalaan toipumaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?