Anssi, Anselmi

Kotimaa

Sarita, 74, ja Mikko, 77, löysivät rakkauden netistä – naapurin osuva kommentti naurattaa vieläkin

Julkaistu:

Mikko totesi, että hän voisi tulla maalaamaan Saritan aidan. Siitä se sitten lähti.
– Jotenkin tiesin jo deittailun alkumetreillä, että tähän ihmiseen voin luottaa, kuvailee Sarita Maja-Hellman, 74, tunnetta, joka syntyi hänen tavattuaan nykyisen puolisonsa Mikko Hellmanin, 77, netin deittipalvelussa.

Sarita loi nettiprofiilin deitti.net-palveluun vuonna 2000. Hän oli leskeytynyt yllättäen miehensä saatua sähköiskun ukonilmalla.

– Se oli hirvittävä järkytys, ja olin sokissa pitkään. Ainoa asia, johon saatoin keskittyä töiden lisäksi oli internet.

Tuore leski löysi verkosta vertaistukea ja tapasi paljon erilaisia ihmisiä, joiden kanssa pystyi jakamaan suruaan ja ymmärtämään, että sattuu sitä muillekin kaikkea.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sitten vuonna 2001 Saritan silmät osuivat niinikään helsinkiläisen Mikko Hellmanin profiiliin. Profiilissa oli runo, joka alkoi sanoin ”Leski mä oon”.

– Ajattelin, että tuohon voisin jotain pistää, ja kirjoittaa, että täällä on toinen samanlainen, Sarita muistelee.

 

Kerroin, että olen vain maalaamassa aitaa. Muutama kuukausi myöhemmin, kun olimme Saritan kanssa saunan jälkeen grillaamassa pihalla, sama mies tuli kommentoimaan, että on tainnut aitamaalarilla mennä projekti vähän pitkäksi.

Mikko vastasi ja pian selvisi, että molemmilla oli takanaan 40 vuotta kestäneet avioliitot, jotka olivat päättyneet puolison kuolemaan. Mikon vaimo oli kuollut vuotta aiemmin kuin Saritan puoliso.

– Olimme samassa elämäntilanteessa. Sarita oli avoin ja mukava ihminen, hän oli minun makuuni, Mikko kertoo.

– Kirjoittelimme vähän kaikesta. Kerroin Mikolle, että koin omakotiasuminen hankalaksi mieheni kuoleman jälkeen. Talossa oli öljylämmitin ja pelkäsin sitä pannua. Aitakin jäi mieheltä maalaamatta, vaikka maalitkin oli hankittu, Sarita muistelee.

Jo eläkkeellä oleva Mikko totesi, että hänpä oikeastaan voisi tulla maalaamaan Saritan aidan.

 

Olisinhan voinut löytää kumppanin huonomminkin – vaikka savuisesta kapakasta.

Ensimmäisen kerran pari tapasi arjen askareissa pari kuukautta kirjoittelun aloittamisen jälkeen. Sarita pyysi Mikkoa avaamaan oven nuohoojalle hänen puolestaan, sillä hän oli itse estynyt työpalaverin vuoksi.

Mikko tuli paikalle ja sai Saritan kodin avaimet käteen. Kun hän avasi oven nuohoojalle, tämä tuumasi, että talossa näyttää isäntä vaihtuneen. Mikko toppuutteli, että hän tuli avaamaan oven vain ystävänpalveluksena. Silti nuohooja huikkasi lähtiessään, että tavataan taas ensi vuonna.


Seuraava Mikon ja Saritan yhteisprojekti oli aidan maalaus.

– Saritan naapurissa on paritalo, josta mies tuli esittäytymään minulle. Kerroin, että olen vain maalaamassa aitaa. Muutama kuukausi myöhemmin, kun olimme Saritan kanssa saunan jälkeen grillaamassa pihalla, sama mies tuli kommentoimaan, että on tainnut aitamaalarilla mennä projekti vähän pitkäksi, Mikko nauraa.

Seuraavaksi luotettava leskimies maalasi Saritan talon. Arkiaskareiden lomassa pari tutustui toisiinsa syvemmin, ja suhde eteni seurusteluksi. Jonkin ajan kuluttua Mikko muutti Saritan kanssa samaan osoitteeseen. Pari avioitui kaksi vuotta nettitapaamisen jälkeen vuonna 2003, Saritan 60-vuotissyntymäpäivän aattona.

Molempien lapset, Saritan poika ja Mikon kaksi poikaa ja tytär, suhtautuivat vanhempiensa suhteeseen kannustavasti.

– Mikon silloin noin kolmekymppinen nuorin poika sanoi ensitapaamisellamme, että olenko nyt heidän paha äitipuolensa. Hänelle kun oli lapsena luettu niitä satuja, joissa äitipuoli oli aina paha, Sarita nauraa.

16 vuotta sitten nettideittailu oli vielä uusi juttu.

– Alkuvaiheessa monilla tuntui olevan ennakkoluuloja sen suhteen, että voiko internetistä löytää oikean rakkauden. Erään työkaverini poika totesi, että suotta minä niitä kommentteja murehdin, sillä olisinhan voinut löytää kumppanin huonomminkin – vaikka savuisesta kapakasta, Sarita sanoo.

Saritan ja Mikon nettideittailuvinkit

Laita persoonasi peliin. Mikon runo leskeydestä pääsi aikoinaan esimerkiksi Markku Veijalaisen 55-ohjelmaan siitä, millä tavalla itsensä kannattaa esitellä nettideittailussa.

Ole se, joka olet ja tiedä, mitä haluat. Karsi ehdokkaita jo alkuvaiheessa esimerkiksi harrastusten, kotieläinten ja elintapojen mukaan. Helsingistä pääsee isännäksi vaikka Pohjanmaalle, mutta se ei välttämättä ole oma juttu.

Sama elämäntilanne yhdistää ja sen kautta suhde syvenee.

Pieni ikäero voi taata sen, että elämänkatsomus ja kokemukset ovat samansuuntaisia.

Luota vaistoosi.
Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Aviciin ex-tyttöystävä rikkoi hiljaisuuden – julkaisi sydäntä särkevän tekstin edesmenneestä DJ:stä: ”Hän oli uskottuni”

 2. 2

  Pikkulapsen viaton piirustus herätti huolen hoitopaikassa – ”Jos päiväkodin täti olisi edes hetkeksi pysähtynyt kuuntelemaan lasta...”

 3. 3

  Hjallis Harkimo julkisti liikkeensä – he ovat mukana

 4. 4

  Harkimo paljasti Ylelle, miksi Jethro Rostedtin nimeä ei löytynyt uuden liikkeen listalta

 5. 5

  Palkkamurhaa, huumekauppaa, perätön ilmianto Juicesta... Tällaista oli surmatun palkkamurhaaja Raimo Anderssonin elämä

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

 2. 2

  Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

 3. 3

  Raju Temptation Island -kohtaus järkyttää somessa – oliko tämä paljastus pariskunnan yksityiselämästä liikaa?

 4. 4

  Aviciin rankka elämä: alkoholia ja paniikkikohtauksia – ”Ymmärsin jo varhain, että hän oli uppoamassa”

 5. 5

  Näistä esineistä maksetaan kirpputorilla hunajaa – hinnat jopa korkeammalla kuin uutena kaupassa

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Katariina sai selville hirvittävän totuuden omasta pojastaan vasta, kun poika kuoli yllättäen 23-vuotiaana

 2. 2

  Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

 3. 3

  Tuomas Enbuske nosti esiin mielettömän porsaanreiän suomalaisessa Haluatko miljonääriksi? -visassa – oljenkorsi voikin olla järjettömän hyödyllinen

 4. 4

  Asunnottomaksi jäänyt Björn, 54, ”muutti” Ruotsin-laivaan – näin paljon hän maksaa asumisestaan

 5. 5

  Michael Jacksonin tytär julkaisi netissä kuvan, joka sai kuolleen laulajan fanit aivan sekaisin – selkäpiitä karmivaksi väitetty otos jakoi rajusti mielipiteet

 6. Näytä lisää