Kotimaa

Mikan, 48, ja Iinan, 43, Tinder-match johti pidemmälle kuin kumpikaan arvasi

Julkaistu:

Kempeleläiset Mika Mähönen, 48, ja Iina Siirilä, 43, eivät kumpikaan etsineet hampaat irvessä puolisoa Tinderiin liittyessään.
Ilta-Sanomat kertoi marraskuussa siitä, miten digideittailu on mullistanut elämänkumppanin etsimisen. Taustalla vaikuttaa muun muassa se, että terveysbuumi on tehnyt ravintoloissa istumisesta epätrendikästä, jolloin romansseja ei enää synny baaritiskillä kuten ennen. Yhä useampi löytääkin rakkauden netin deittipalvelujen avulla.

Netin deittipalveluissa tarjontaa on niin paljon, että mukana tulee toisinaan myös ikäviä lieveilmiöitä. IS kertoi nettideittipalveluja käyttävien karuista kokemuksista marraskuussa.

Joukkoon mahtuu kuitenkin myös onnellisia rakkaustarinoita. Yksi tällainen on kempeleläisten Mika Mähösen, 48, ja Iina Siirilän, 43, tarina. He kohtasivat ensimmäisen kerran 26. syyskuuta 2015 kello 20 Oulun Rotuaarin pallolla. Tapaamista edelsi kohtaaminen Tinderissä ja muutaman päivän keskustelu.

– Mikalla ei ollut Tinderissä monta kuvaa, mutta hän vaikutti niiden perusteella kivalta. Hän aloitti keskustelun ja kysyi, mitä haen, Iina muistelee.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

 

Missään vaiheessa ei tullut tunnetta, että pitäisi lähteä karkuun. Syönnin jälkeen lähdimme vielä elokuviin.

Iina vastasi, että ei etsi aviomiestä eikä myöskään yhden illan suhdetta. Jos löytyisi poikakaveri, sellainen kiva hellu, niin se olisi kaikkein mukavinta. Mika kertoi, että ei ole myöskään hampaat irvessä vaimon haussa, eivätkä yhden illan suhteet ole hänenkään juttunsa.

Chattaillessa selvisi, että molemmat olivat eronneet ja heillä oli suurin piirtein samanikäisiä lapsia. Mikalla oli kaksi lasta, Iinalla neljä, joista enää kolme asui kotona.

– Puhuimme paljon myös musiikista ja siitä, minkä tyyppisistä elokuvista pidämme, Mika kertoo.

– Lisäksi löysimme yhteisiä puheenaiheita koirista ja ihan peruselämästä, Iina lisää.


Mauista löytyi sekä yhtäläisyyksiä että eroavaisuuksia. Yhtäläisyyksiä löytyi niin paljon, että Mika ehdotti tapaamista jo muutaman päivän jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ensimmäisillä treffeillä molemmat jännittivät paljon.

– Ei meillä ollut mitenkään kauhean paljon juttelua, mutta missään vaiheessa ei tullut tunnetta, että pitäisi lähteä karkuun. Syönnin jälkeen lähdimme vielä elokuviin, Mika kertaa.

Illan päätteeksi Oulussa asuva Mika kutsui Iinan luokseen yöksi, jottei tämän tarvinnut lähteä taksilla Kempeleeseen.

– Näimme Mikan kanssa vielä seuraavanakin päivänä. Sen jälkeen hän lähti työmatkalle. Sieltä palaamisen jälkeen emme ole juuri olleetkaan erossa, Iina nauraa.

Toukokuussa naimisiin

Lapset ottivat vanhempiensa suhteen hyvin vastaan. Jo tammi-helmikuussa Mika ja Iina alkoivat puhua yhteen muuttamisesta. Kun Mika sanoi asuntonsa irti huhtikuun lopulla, Iina sai liki samoin tein puhelimeensa viestin toiseksi vanhimmalta tyttäreltään: ”Sinusta tulee muuten mummo kuukauden kuluttua”.

 

Kaikki sinkkukaverini ovat Tinderissä tai jossain muussa deittipalvelussa. Heidän kanssaan on ollut mukava verrata tarjontaa.

– Siinä hetken kauhistelin, että miten me kaikki mahdumme samaan taloon: minä, Mika, kolme lastani ja vielä tyttäreni vauva. Tyttäreni kuitenkin halusi muuttaa vauvan isän kanssa samaan talouteen, joten ahtaus oli vain hetken säikähdys, Iina kertoo.

Yhteiselämä sujui niin hyvin, että viime keväänä pari päätti, että he menevät naimisiin tulevan vuoden toukokuussa.

– Itselläni oli aluksi ehkä pieni kynnys kertoa, että olen tavannut Iinan Tinderissä. Oma kaveriporukka on suhtautunut siihen asiallisesti, ja he ovat onnellisia meidän puolestamme, joten enää en pidä asiasta mainitsemista vaikeana, Mika toteaa.

Iinakaan ei ole törmännyt Tinder-ennakkoluuloihin.

– Kaikki sinkkukaverini ovat Tinderissä tai jossain muussa deittipalvelussa. Heidän kanssaan on ollut mukava verrata tarjontaa, Iina nauraa.

Iinan ja Mikan vinkit nettideittipalveluja käyttäville

  • Kerro heti alussa mitä haluat ja mitä et.
  • Ole rehellinen ja sano asiat juuri niin kuin ne ovat. Jos kaunistelet, asia tulee varmasti esille pian.
  • Sovi tapaaminen pian.
  • Ole rohkeasti oma itsesi. Saattaa käydä jopa niin hyvin, että tapaat henkilön, joka pitää sinusta juuri sellaisena kuin olet.
  • Laita profiiliisi omat rehelliset kuvasi. Edustava saa olla, mutta ole oma itsesi.
  • Luota ensivaikutelmaan. 10–15 minuutin kuluttua tiedät jo, haluatko tutustua treffikumppaniisi enemmän.
  • Vaikka makunne eivät olisikaan täysin yhteneväisiä, sekin kertoo jotain, jos haluat oppia jotain toisen mausta. Mika pitää Jari Sillanpäästä, joten Iina kulkee hänen mukanaan Jarin keikoilla. Iina on raskaamman musiikin ystävä, ja Mika lähtee hänen seurakseen esimerkiksi Volbeatia kuuntelemaan.