Kotimaa

Anneli Auerin Perhekerho tarjoaa ”parhaita paloja lapsiperheen arkeen ja juhlaan”: askarteluja, värityskuvia ja Toukkis

Julkaistu:

Anneli Auer vaatii valtiolta miljoonakorvauksia, koska aiheeton vangitseminen tuhosi hänen liiketoimintansa.
Valtiolta miljoonakorvausta vaativa Anneli Auer kertoi aiheettoman vangitsemisen tuhonneen hänen liiketoimintansa.

Auer vaatii oikeudessa valtiolta noin 2,5 miljoonan euron lisäkorvauksia, tähän mennessä maksettujen noin puolen miljoonan euron päälle.

Auerilla on nettisivustoja pyörittävä yritys Auer Media, joka oli kasvuvauhdissa ennen ensimmäistä pidätystä.

Auer Media on pitänyt yllä muun muassa Perhekerho- ja Mammadieetti-sivustoja. Yhtiön liikevaihto koostui enimmäkseen Googlelta saaduista mainostuloista. Mammadieetti myi myös kurssipaketteja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Auerin liiketoimintasuunnitelman mukaan hänen pyörittämänsä verkkosivustot olisivat tuottaneet vähintään yli 700 000 euroa viidessä vuodessa, jos vangitseminen ei olisi katkaissut yrittäjänuraa, Lännen Media kertoo.


– Heipä hei! Kiva, että olet löytänyt tiesi Perhekerhoon, ja toivottavasti näistä sivuista tulee sinulle majapaikka, jossa haluat pistäytyä toistekin!

Tällaisella tekstillä sivusto tervehtii saapuvaa netinkäyttäjää.

Auerin mukaan sivuille on kerätty ”parhaita paloja lapsiperheen arkeen ja juhlaan: pelejä, askarteluohjeita, juhlavinkkejä” ja paljon muuta. Mainoksia on sivun vasemmassa laidassa olevassa palkissa.

Sivusto on jaettu karkeasti kolmeen alueeseen: vanhemmille, lapsille ja koti & keittiö -osioon.

Vanhemmille suunnatusta osiosta löytyy vinkkejä esimerkiksi lastenjuhlien suunnitteluun ja toteutukseen. Lisäksi siellä on tietoa raskausajasta, vauvan hoidosta ja vaatetuksesta, sekä matkailu- ja menovinkkejä.

Sivuilta löytyy muun muassa nimikone, joka arpoo vauvalle nimen yli 1200 nimen joukosta.

Lapsille suunnattu osio taas on täynnä erilaista pientä tekemistä: tulostettavia värikuvia ja eskarilaisille sopivia lasku- ja muodontunnistustehtäviä. Sivuilla on myös erilaisia verkkoselaimessa pelattavia pelejä, joissa pitää esimerkiksi liikuttaa herätyskello sokkelon läpi ja herättää Toukkis-ötökkä.


Koti & keittiö -osiosta löytyy muun muassa ruokaohjeita, esimerkiksi perhekerhon oma sipulipihviresepti.

Pääosa sivujen sisällöstä on vanhempaa, mutta hiljattain on Auer on tuottanut myös uutta sisältöä.

Sivuilta löytyy esimerkiksi artikkeli vuoden 2016 hitistä, bullet journalista ja suunnitteluohjeita joulun 2017 viettoon. Linkin kautta pääsee myös Auerin Youtube-kanavalle, jonne hän on koonnut muun muassa askarteluvideoita. Viimeisin niistä on lisätty maanantaina ja vanhin seitsemän kuukautta sitten.

Oma osionsa on Perhekerhon keskustelupalsta.

Keskustelut eivät ole enää toiminnassa, mutta vanhoja keskusteluja voi toistaiseksi vielä käydä lukemassa. Ennen keskusteluihin pääsyä sivustolla vierailijaa muistutetaan hyvistä käytöstavoista ja netiketistä.

Esimerkiksi syksyllä 2009 palstalla on pohdittu kakkuun sopivaa kerman määrää, nurmikon kylvämistä ja toimintaohjeita siihen, ettei miestä huvita viettää yhteistä aikaa.

Auer kertoi IS:lle, että hän on nyt yrittänyt taas käynnistää toimintaa, mutta varsin vähäisiksi tulokset ovat toistaiseksi jääneet. Tänä vuonna tulee miinusmerkkinen tulos.

Hän kertoi myös, että on vankeuden takia jäänyt jälkeen tekniikan ja verkon kehityksestä. Hän ei esimerkiksi päässyt seuraamaan Youtuben ja Facebookin tuloa.

– Aloitin (sivut) jo vuosia aiemmin harrastuksena. Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri, joten ajattelin kerätä niillä mainostuloja, Auer on todennut.

Auer kertoi, että hän ansaitsi yhtiöllä parhaana vuonna 2008 suunnilleen saman verran kuin keskituloinen työssäkäyvä ihminen, vaikka hän teki työtä vain osa-aikaisesti.

Vankeudessa suljetussa laitoksessa Auer ei enää pystynyt ylläpitämään sivustoja.