Kotimaa

16-vuotiaan keravalaistytön murhasta epäillyllä miehellä on kontollaan useita lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia

rac

Julkaistu:

31-vuotias mies tuomittiin joitakin vuosia sitten useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.
Itsenäisyyspäivänä Keravalla paljastui raaka henkirikos, kun poliisi sai tiedon, että kerrostalon pihamaalla lojui 16-vuotiaan keravalaistytön ruumis. Vainajassa oli ulkoisen väkivallan merkkejä.

Poliisi otti samana päivänä kiinni 31-vuotiaan miehen henkirikoksesta epäiltynä. Perjantaina Vantaan käräjäoikeudessa esitettiin vuonna 1986 syntynyttä miestä vangittavaksi todennäköisin syin murhasta epäiltynä.
  • Otsikon alla olevalla videolla jutun tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärinen kertoo jutun tutkinnasta perjantaina 8. joulukuuta.
Oikeuden papereista ilmenee, että murhasta epäillyllä miehellä on seksuaalirikostausta. Vuonna 2012 hänet tuomittiin useista seksuaalirikoksista vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen. Mies sai tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.


Rikosten uhreina oli kaksi tyttöä, joista toinen oli iältään teon alkaessa 14-vuotias. Toinen uhreista oli tekoaikaan 16-vuotias. Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö tapahtui lokakuun 2009 ja vuoden 2010 lopun välillä. Tuomitun ja uhrin välillä oli tuona aikana seurustelusuhde ja he olivat lukuisia kertoja sukupuoliyhteydessä. Lokakuussa 2009 mies pakotti tytön sukupuoliyhteyteen väkivaltaa käyttämällä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tammikuussa 2011 mies käytti hyväkseen uhrin humalasta seurannutta huonovointisuutta ja avutonta tilaa ja oli tämän kanssa sukupuoliyhteydessä.

Lisäksi miehellään on kontollaan lukuisia lievempiä rötöstuomioita rattijuopumuksista, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja ajoneuvoverorikkomuksesta.

Oikeuden papereista ilmenee myös, että epäilty on riidellyt oikeudessa lastensa huoltajuudesta.

  • Alla olevalla videolla toimittaja Juha Vainio raportoi Keravan keskustasta 7. joulukuuta.