Turvapaikanhakijoiden asiainhoitoon keskittyneen lakitoimiston johtajaa epäillään useista rikoksista

Tapauksen esitutkinta aloitettiin huhtikuussa 2017 ja se päättyi tällä viikolla.

Turvapaikanhakijoiden oikeudellisten asioiden hoitamiseen keskittyneen helsinkiläisen lakiasiaintoimiston johtajan epäillään syyllistyneen törkeään petokseen, törkeään kavallukseen sekä viranomaiskiellon rikkomiseen vuosina 2013–2016, Helsingin poliisi kertoo tiedotteessaan. Epäilty johtaja on myös lakiasiantoimiston omistaja.

Tapauksen esitutkinta aloitettiin huhtikuussa 2017 ja se päättyi tällä viikolla. Asia siirtyy törkeän petosrikoksen osalta syyttäjälle tänään, törkeän kavalluksen ja viranomaiskiellon rikkomisen osalta lähipäivinä.

– Toimiston epäillään muun muassa laskuttaneen oikeusministeriötä sellaisista toimenpiteistä, joita ei koskaan ole tehty. Turvapaikanhakija on esimerkiksi poistunut maasta eli turvapaikka-asia on lakannut olemasta vireillä, ja tästä huolimatta on laskutettu ikään kuin turvapaikka-asia olisi edelleen keskeneräinen, kertoo tutkintaa johtava rikostarkastaja Harri Saaristola Helsingin poliisilaitokselta.

Törkeässä kavalluksessa ja viranomaiskiellossa kyse oli siitä, että lakiasiaintoimisto jätti tilittämättä ulosottoviranomaiselle lakiasiaintoimistossa työskennelleen lakimiehen palkasta pidättämänsä määrän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?