Lumimyräkkä haittaa liikennettä pääkaupunkiseudulla – Petri ikuisti bussien ”hyisen halauksen” Malmilla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lumimyräkkä haittaa liikennettä pääkaupunkiseudulla – Petri ikuisti bussien ”hyisen halauksen” Malmilla

HSL:n häiriöpäivystys on saanut puoleen päivään mennessä noin parisenkymmentä ilmoitusta sään aiheuttamista ongelmista.

Kaksi linja-autoa osui toisiinsa Helsingin Malmilla.­

12.12.2017 13:20

Tiistaiaamuna alkanut lumimyräkkä on puolilta päivin iskenyt pääkaupunkiseudulle ja lunta sekä räntää on ollut ilmassa eteläisintä Helsinkiä myöten. Helsingissä lumentulo ja liukkaus on aiheuttanut jo kymmeniä ilmoituksia Helsingin seudun liikenteen HSL:n häiriöpäivystykseen.

Häiriöpäivystäjä Kari Lehtonen HSL:ltä sanoo, että tähän asti nähdyt häiriöt ovat tyypillisiä ”talven ensimmäisen aamun” tapahtumia.

– Kymmeniä pyyntöjä on tullut liittymistä, kaduista ja pysäkeistä. Meillä on täällä tilannekuva hallinnassa ja käännymme näissä tapauksissa tienpitäjien puoleen.

Lehtonen sanoo, että vaikka rengasliikenteessä on ollut häiriöitä sään takia, raideliikenteessä ei ole ollut HSL:llä vielä ainuttakaan.

– Metrossa, ratikassa ja junaliikenteessä ei ole ollut häiriöitä, jotka johtuisivat kelistä.

Helsingin Malmilla sattui jo kymmenen jälkeen aamulla tilanne, jossa kaksi HSL:n linjan bussia jäivät solmuun Kirkonkyläntielle. Toimistonsa ikkunasta tilanteen ikuistanut Petri Surakka sanoo, kuvassa vasemmalla näkyvä linja-auto oli jäänyt liukkauden takia sutimaan ylämäkeen. Takaa tullut saman linjan bussi yritti ohittaa edessä olleen kulkuvälineen oikean kautta – kehnoin seurauksin.

– Katselimme ensimmäistä bussia, kun se alkoi valua alaspäin. Sitten toinen bussi yritti mennä oikean kautta ohi, mutta ei mahtunutkaan, vaan alkoi työntää toista bussia.

Surakan mukaan kummatkin linja-autot lopulta peruuttivat pitkälle taaksepäin ja pääsivät jatkamaan matkaa.

HSL:n Lehtonen sanoo, ettei hänelle ole tullut ilmoitusta tapauksesta. Lehtosen mukaan tällaisista häiriöistä ilmoitetaan häiriöpäivystäjälle vain silloin, kun paikalla käyvät viranomaiset tai tulee henkilövahinkoja.

Eri puolilla Suomea on tapahtunut useita tieliikenneonnettomuuksia huonossa ajokelissä. Naantalin Rymättylässä yksi henkilö loukkaantui vakavasti kolmen auton kolarissa. Tiellä 25 puolestaan tapahtui nokkakolari, jossa loukkaantui kaksi henkilöä.

Alla Forecan sääennuste tiistaille.

 

Otitko ajankohtaisen sääkuvan? Lähetä kuva kännykästä MMS-viestinä numeroon 13456 (hinta 0,30 €/viesti) tai oheisella nettilomakkeella. Voit lähettää kuvan myös sähköpostilla uutiset(a)iltasanomat.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?