Näin joulukortit kiitävät linjastossa Postin valtavassa lajittelukeskuksessa – 26000 kirjettä tunnissa!

Joulukorttien lähettämisellä on jo kiire. ISTV seuraa korttijonon etenemistä suorassa lähetyksessä.

Joulukorttien viimeinen lähetyspäivä on 12. joulukuuta, jos aikoo käyttää 0,95 euron ikimerkkiä.

12.12.2017 12:25

Joulupostin kuumin sesonki on tällä hetkellä käynnissä. Kotimaan joulutervehdysten viimeinen lähetyspäivä 0,95 euron ikimerkillä on tiistaina 12. joulukuuta. Korttien ja kirjeiden tulee olla kirjelaatikoissa ennen puoltayötä.

Joulukortit saa lähetettyä perille vielä 20. joulukuuta mennessä 1,40 euron ikimerkillä.

ISTV asettaa kameran Helsingin postikeskuksen linjastolle tiistaina 12. joulukuuta kello 16 alkaen. Suorassa lähetyksessä näet, kuinka kortit kiitävät kohti vastaanottajiaan.

Kotimaisten joulutervehdysten lisäksi myös kansainvälisillä kirjeillä ja paketeilla on jo kiire. Eurooppaan Priority-kirjeinä lähetetyt joulutervehdykset tulee lähettää perjantaihin 15. joulukuuta ja Pohjoismaihin 17. joulukuuta mennessä.

Paketit Eurooppaan ehtivät perille vielä 15. joulukuuta lähetettyinä. Ruotsiin ja Baltian maihin paketit on postitettava 18. joulukuuta mennessä.

Viimeiset lähetyspäivät ulkomaille löytyvät täältä.

Suomalainen joulukorttiperinne on edelleen voimissaan, vaikka rinnalle on tullut useita digitaalisia viestintäkanavia. Asia selviää IRO Research -tutkimusyrityksen marraskuussa tekemästä kyselystä. Suomalaiset lähettävät joulukortteja etenkin lähisuvulle ja muistavat myös kaukaisia ja vanhoja ystäviään.

Viime jouluna Postin työntekijät selvittivät käsityönä noin 15 000 epäselvää osoitetta. Selkeästi kirjatut nimet ja osoitteet helpottavat työntekijöiden urakkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?