Poliisilta uutta tietoa 8-tien kuolonkolarista: Menehtynyt 10-kuukautinen lapsi oli turvakaukalossa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisilta uutta tietoa 8-tien kuolonkolarista: Menehtynyt 10-kuukautinen lapsi oli turvakaukalossa

Lapsi kuljetettiin turvakaukalon kanssa sairaalaan, mikä aiheutti sekaannuksen poliisin tiedotuksessa.

Onnettomuus tapahtui valtatie 8:lla Monåntien risteyksen kohdalla Uudessakaarlepyyssä.

11.12.2017 12:24

Valtatie 8:lla, Monåntien risteyksessä Uudessakaarlepyyssä tapahtui maanantaina aamulla vakava onnettomuus, jossa kuoli 10 kuukauden ikäinen vauva. Poliisi epäilee liikenneonnettomuudessa surmansa saaneen 10-kuukautisen lapsen isää liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Tutkinnanjohtaja Ove Storvall Pohjanmaan poliisilaitokselta sanoo, että henkilöauto, jossa menehtynyt lapsi matkasi vanhempiensa kanssa, oli päätynyt vastaantulevien kaistalle ja törmännyt vastaantulevaan autoon.

– Tässä vaiheessa ei ole tarkempia tietoja, miksi niin on käynyt. Paikalla on liukasta.

Poliisi tiedotti aiemmin, että autossa ei olisi ollut lastenistuinta. Nyt poliisi korjaa, että autossa oli vauvalle tarkoitettu turvakaukalo. Lapsi oli kuljetettu sairaalaan istuimen kanssa, mikä aiheutti sekaannuksen poliisin tiedotuksessa.

– Paikalla olleet poliisit olivat havainneet, ettei autossa ollut istuinta, minkä vuoksi väärää tietoa levisi eteenpäin.

Storvallilla ei ole tässä vaiheessa tietoa siitä, kuinka vakavasti lasten vanhemmat tai toisessa autossa matkannut, vuonna 1999 syntynyt kuljettaja ovat loukkaantuneet. Heidät kaikki on kuljetettu hoitoon keskussairaalaan Vaasaan.

Onnettomuus tapahtui seitsemän jälkeen aamulla.

Epäiltynä oleva lapsen isä on poliisin mukaan syntynyt 1970-luvun alkupuolella. Menehtyneen lapsen äiti on poliisin mukaan syntynyt 1980-luvun alkupuolella.

Alustavien tietojen mukaan perhe oli matkannut autolla pohjoisen suunnasta kohti Vaasaa. Vaasan suunnasta samanaikaisesti liikkunut kolmas auto osui edellä mainittuihin autoihin. Tämän auton kuljettaja ei poliisin mukaan loukkaantunut törmäyksessä.

Storvall kuvailee törmäystä rajuksi. Hän sanoo, että autot olivat romuttuneet pahoin kolarissa.

– Alueella on nyt talviaikaan 80 kilometriä tunnissa -nopeusrajoitus.

Perhe on poliisin mukaan kotoisin Pedersören kunnasta.

Poliisin mukaan tie on poikki liikenteeltä, ja liikenne kulkee paikalla kiertotietä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?