Tuli Suomeen parittamaan, jotta saisi maksettua velkansa – 50-vuotiaan venäläisnaisen rajut vaiheet - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tuli Suomeen parittamaan, jotta saisi maksettua velkansa – 50-vuotiaan venäläisnaisen rajut vaiheet

Nainen tuomittiin marraskuun alussa yhden vuoden ja seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Venäläisnainen paritti 15 eri asunnossa kolmessa eri kaupungissa. Kuvituskuva.­

11.12.2017 8:06

50-vuotias venäläisnainen paritti 15 eri asunnossa kolmessa eri kaupungissa, Helsingissä, Espoossa ja Tampereella ainakin 12:ta prostituoitua 1,5 vuoden ajan tammikuusta 2016 tämän vuoden elokuuhun. Kysymys oli järjestäytyneestä paritusorganisaatiosta, jolla oli selvä kansainvälinen kytkentä.

Nainen tuomittiin marraskuun alussa yhden vuoden ja seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä parituksesta. Hänet tuomittiin maksamaan valtiolle 60 000 euroa.

Nainen kertoi oikeudessa ajautuneensa alalle, koska oli 16 vuotta sitten vammautunut onnettomuudessa. Eläke oli naisen mukaan Venäjällä 100 euroa kuukaudessa. Hän kertoi, että hänellä on neljä lasta, joista yksi on alaikäinen. Sen takia hän kertoi tehneensä mitä tahansa työtä, siivonneensa rappukäytäviä ja käyneensä hierojakurssin.

2012 hän oli ottanut yhteyttä yritykseen, joka palkkasi hierojia. Paikan päällä naiselle oli selvinnyt, että kyse oli bordellista Pietarissa. Nainen oli suostunut työhön, mutta kertonut miehelleen vastaavansa vain puheluihin.

Paikka oli ryöstetty naisen mukaan 2015 ja hänet oli pahoinpidelty niin pahasti, ettei hän ollut pystynyt kävelemään eikä työskentelemään kahteen kuukauteen. Hän oli oman kertomansa mukaan pelännyt sen jälkeen työskennellä Venäjällä ja lähtenyt töihin Milanon bordelliin.

Nainen kertoi, että hänellä oli 4 000 euron velka ”Milanon managerille”. Hän oli lainannut venäläisnaiselta rahaa, jotta pystyisi maksamaan velkansa Milanoon. Venäläisnaisen mukana 50-vuotias pietarilaisnainen oli tullut Suomeen ja aloittanut parituksen täällä.

Naisella oli itselläänkin 2–3 asiakasta päivässä, mutta muilla naisilla oli enemmän, koska ”he olivat nuoria ja nättejä”. Mukana oli myös ukrainalainen äiti ja tytär.

Nainen väitti kaikkien hänen parittamiensa naisten työskennelleen itsenäisesti ja vapaasti, mitä oikeus ei uskonut. Oikeus ei uskonut, että nainen pelkästä ystävyydestä auttoi näitä naisia, koska pietarilaisnainen ei olisi ilman pietarilaisbordellissa todellista päätösvaltaa käyttävien tahojen suostumusta ja valvontaa voinut tuoda naisia Suomeen. Naisten oletettiin oikeuden mukaan ”tienaavan niin paljon kuin mahdollista” eivätkä naiset olleet vapaita päättämään, haluavatko he joinakin päivinä työskennellä lainkaan.

Aluksi naiset myivät seksiä hintaan 80 euroa/puoli tuntia. Hinta kohosi korkeimmillaan 150 euroon/puoli tuntia. Nainen otti puolet prostituoitujen taksoista itselleen sekä 10 euron operaattorimaksun, kun hän vastasi asiakkaiden puheluihin.

Alussa naisen mukaan töissä oli myös nainen, joka katoili välillä huumeongelmansa takia. Joinakin päivinä ei ollut lainkaan asiakkaita, mutta toisina päivinä niitä saattoi olla kymmenenkin. Kaksi naisista työskenteli parina. Yhdeltä naiselta pietarilaisnainen sanoi ottaneensa vain 10 euron operaattorimaksun, koska naisella oli sairas lapsi ja hän oli kärsinyt sen takia. ”Olen äiti itsekin”, nainen sanoi oikeudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?