Suomi.fi-verkkopalvelun viestiominaisuus aukeaa perjantaina - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suomi.fi-verkkopalvelun viestiominaisuus aukeaa perjantaina

Kansalaiset voivat valita, haluavatko viranomaisten päätökset ja tiedonannot postissa vai sähköisessä palvelussa.

Heinäkuussa avautunut uudistunut Suomi.fi -verkkopalvelu kuvattuna 8. joulukuuta.

9.12.2017 4:30

Viranomaispalvelut kokoavan Suomi.fi-palvelun viestiominaisuus aukeaa ensi viikon perjantaina. Viestipalvelu on tarkoitettu viranomaisten viestien vastaanottamiseen, niihin vastaamiseen ja arkistointiin.

Kansalaiset voivat itse valita, haluavatko viranomaisten päätökset, ohjeet ja tiedoksiannot vanhaan malliin postissa vai sähköisessä palvelussa.

Viestiin pitää reagoida samalla tavalla kuin paperipostiin. Jos sähköisen palvelun on ottanut käyttöön ja viranomainen kysyy esimerkiksi tukihakemukseen lisätietoja, ne pitää muistaa lähettää. Jos viranomaisviestit haluaa jatkossa saada Suomi.fissä, kansalaisen on käytävä antamassa suostumuksensa palvelussa.

– Sähköpostiin tai alkuvuodesta julkaistavaan mobiilisovellukseen tulee heräte viestin saapumisesta. Ei ole tarkoitus, että kansalainen käy jatkuvasti palvelussa kyttäämässä, sanoo Väestörekisterikeskuksen asiantuntija Tuuli Krekelä.

Suomi.fi-palvelulla on kuukaudessa eri käyttäjiä tällä hetkellä noin 150 000. Esimerkiksi kunnat ja eri viranomaiset on velvoitettu tarjoamaan palvelunsa Suomi.fi-palvelussa, mutta läheskään kaikki eivät lähetä viestejä vielä ensi viikolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?