Kotimaa

Oulun seudulla maa järisi – ”Tuntui kuin samassa huoneessa olisi ollut lumiaura”

Julkaistu:

Oulun seudulla järisi maa puolen yön jälkeen torstain ja perjantain välisenä yönä.
Oulun alueella tuntui maanjäristys torstain ja perjantain välisenä yönä.

Oulun seismografiaseman reaaliaikaisessa seismogrammissa näkyy järistys hieman jälkeen kello 00.30:n. Asemaa ylläpitää Oulun yliopiston Sodankylän geofysiikan observatorio.

Maanjäristyksistä raportoiva Euroopan ja Välimeren alueen seismologinen keskus (EMSC) arvioi verkkosivuillaan järistyksen magnitudiksi 3,5 ja ajankohdaksi 00.32. Tiedot ovat kuitenkin vielä vahvistamattomia.
EMSC:n mukaan järistyksen keskus olisi ollut suunnilleen Lumijoella.Sosiaalisessa mediassa ihmiset kertoivat järistyksen tuntuneen kotisohvalla, astioiden helisseen ja talojen tärisseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tuntui kuin samassa huoneessa olisi ollut kuorma-auto tai lumiaura, kertoo Ilta-Sanomille kuvaava Ville Honkonen Oulusta. Hän arvioi, että järistys kesti noin 30 sekuntia.

Honkosen mukaan jyrinä voimistui ensin nopeasti ja sitten ”jäi päälle” ja kesti tasaisena kunnes loppui.

Oulun keskustan paloasemalla tuntui kaksiosainen tärähdys noin puoli yhden aikaan, Oulun päivystävä palomestari Marko Hottinen kertoi Ilta-Sanomille. Järistys tuli talon läpi ja tuntui jalkoja myöten.

Perämerenseutu on Suomen mittapuulla aktiivista maanjäristysaluetta.

Tunsitko maanjäristyksen Oulun, Raahen tai Haukiputaan alueella tai muualla lähistöllä? Ota yhteyttä: uutiset@iltasanomat.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt