Yksi palveluoperaattori kieltäytyi lähettämästä Suomi 100 -onnitteluviestejä

”Itsenäinen Suomi täyttää tänään 100 vuotta. Onnea Suomi ja suomalaiset! Det självständiga Finland fyller 100 år idag. Grattis Finland och finländare!”

7.12.2017 22:38

Yllä oleva onnittelu molemmilla kotimaisilla pyrittiin lähettämään noin seitsemään miljoonaan puhelinliittymään Suomen sadantena itsenäisyyspäivänä.

Kaikki eivät onnittelutekstaria kuitenkaan saaneet. Yksi osasyy tälle on se, että yksi verkko-operaattori Telian palveluoperaattoreista, Globetel, kieltäytyi onnitteluviestien välittämisestä asiakkailleen.

  • Yllä olevalla videolla ihmisten tuntemuksia siitä, kun onnitteluviestiä ei tullutkaan.

Marssijärjestys on ollut se, että vaikka verkko-operaattori on vastannut viestien lähettämisestä ja viestienoperaation kustannuksista, he ovat tarvinneet siihen hyväksynnän palveluoperaattorilta.

Telian mukaan onnitteluviestioperaatio lähti rullaamaan muutamia viikkoja sitten.

– Kysyimme kaikilta verkossamme toimivilta operaattoreilta, haluavatko he lähteä tähän operaatioon mukaan, ja Globetel ilmoitti, että he jäävät tässä kohtaa pois.

Telia ei halunnut kommentoida Globetelin päätöksen syitä tai Globetelin liittymäasiakkaiden määrää, koska Globetel on oma toimijansa.

Globetel ei ole toistaiseksi vastannut Ilta-Sanomien kommenttipyyntöön siitä, minkä takia he eivät halunneet onnitteluviestejä välitettävän asiakkailleen.

Idea miljoonista viesteistä pari vuotta sitten

Suomi 100 -organisaation viestintäpäällikkö Päivi Pirttilä sanoo onnitteluoperaation onnistuneen kuitenkin kokonaisuutena erinomaisesti.

Pirttilä kertoo, että idea miljoonista onnitteluviestistä heitettiin ilmoille pari vuotta sitten.

– Tämän syksyn aikana neuvottelimme operaattoreiden kanssa ja selvittelimme, onko moinen teknisesti mahdollista. Täytyy kiittää erikseen operaattoreita rohkeudesta, sillä eihän tällaista tempausta voinut harjoitella mitenkään etukäteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?