Kotimaa

Politico: Jyrki Katainen on yksi Euroopan vaikutus­valtaisimmista ihmisistä – povataan Junckerin seuraajaa

Julkaistu:

Lehti vertaa Kataisen olevan yhtä vakaa ja välttämätön kuin jääpala juomalasissa.
Politiikan erikoislehti Politico listaa Euroopan komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen (kok) yhdeksi Euroopan vaikutusvaltaisimmista henkilöistä. Katainen on sijalla seitsemän listalla ihmisistä, joiden lehti uskoo vaikuttavan ensi vuonna kaikkein eniten Euroopan tulevaisuuteen.

Politico kutsuu Kataista yhdeksi merkittävimmistä EU:n keskustaoikeistolaisen EPP-puolueen uuden sukupolven johtajista ja povaa, että puolue haluaa todennäköisesti Kataisen havittelevan Euroopan komission puheenjohtajan paikkaa, kun nykyisen puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin kausi päättyy.

Lehden mukaan Junckerin komissiokauden onnistuminen lepää pitkälti Kataisen harteilla, sillä hänen vastuullaan ovat sekä Euroopan talous- ja rahaliiton täydentäminen että puolustusyhteistyön syventäminen. Tämä tekee Politicon mielestä Kataisesta vahvan ehdokkaan Junckerin seuraajaksi.


Lehti vertaa Kataisen olevan yhtä vakaa ja välttämätön kuin jääpala juomalasissa ja toteaa, että kylmäpäisellä vakaudella saavuttaa aivan omanlaistaan valtaa, vaikka kylmäkallen rooli ei aina niin jännittävältä vaikuttaisikaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Politico kertoo myös, että Katainen on kahden pienen tyttären isä ja että hän on innokas ruoanlaittaja, joka valmistaa erityisen mielellään suomalaisia ruokalajeja kuten hirvipaistia tai riistalintujen lihaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt