Kotimaa

Kadonneen Leenan avopuoliso vapautettiin tutkintavankeudesta – poliisi pyytää yhä havaintoja: ”Luonnollista syytä katoamiselle ei ole selvinnyt”

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisi on vapauttanut kadonneen Leena Pekkarisen avopuolisen tutkintavankeudesta. Pekkarisen epäillään yhä joutuneen henkirikoksen uhriksi.
Hyvinkään käräjäoikeus vangitsi 48-vuotiaan miehen viime viikon perjantaina epäiltynä Pekkarisen taposta.

Avopuoliso vangittiin syytä epäillä -perusteella. Se on lievempi peruste kuin vangitseminen todennäköisin syin, eikä siihen vaadita yhtä painavaa näyttöä rikoksesta.

Jotta avopuolison vangitsemista oltaisiin voitu jatkaa, poliisin olisi pitänyt esittää perjantaisessa vangitsemisoikeudenkäynnissä lisätodisteita epäillyn rikoksen tueksi. Näyttöä ei kuitenkaan kertynyt, ja avopuoliso vapautettiin poliisin päätöksellä jo torstai-iltapäivällä.

– Poliisi ei saanut hankittua viikon kuluessa syyllisyyden tueksi sellaista todennäköistä varmuutta, että henkilön vangitsemista olisi voitu esittää käräjäoikeudelle jatkettavaksi, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lalli Jylhä kertoo Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän ei kuitenkaan kerro Ilta-Sanomille sitä, mikä miehen asema on vapautumisen jälkeen. Lalli ei siis kerro julkisuuslakiin vedoten, onko mies yhä epäiltynä henkirikoksesta.

Vapautetun avopuolison puolustajana toimiva lakimies Jenna Järnstedt kommentoi asiaa tutkinnan tässä vaiheessa vielä niukanlaisesti.

– Sen voin todeta, että hän on kiistänyt syyllistyneensä tappoon, Järnstedt sanoi.

57-vuotiasta Leena Pekkarista ei ole nähty perjantain 10. marraskuuta 2017 jälkeen. Poliisi pitää yhä mahdollisena, että Pekkarinen joutui henkirikoksen uhriksi.


– Koska luonnollista syytä katoamiselle ei ole selvinnyt, poliisi ei voi poissulkea henkirikoksen mahdollisuutta, Jylhä kertoo.

Kadonnut ja taposta epäilty asuivat samassa osoitteessa Riihimäellä Peuranpolulla. Poliisi on erityisen kiinnostunut Pekkarisen liikkeistä kello 11 jälkeen katoamispäivänä.

Pekkarinen on alle 160 senttimetriä pitkä ja painaa noin 45 kiloa. Ruumiinrakenteeltaan hän on hoikka. Hiukset ovat lyhyet ja väriltään punaiset. Vaatetuksena kadonneella on musta untuvatakki, farkut ja punaiset kumisaappaat.

Kaikki tiedot kadonneesta pyydetään ilmoittamaan Hämeen poliisin vihjenumeroon 0295 414 222 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.hame@poliisi.fi.

Täydennetty 7.12.2017 kello 16.55 vapautetun miehen avustajan kommentilla.