Vuosi sitten Hietaniemen hautausmaalla oli vastassa surullinen näky – tältä paikalla näytti torstaiaamuna - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Vuosi sitten Hietaniemen hautausmaalla oli vastassa surullinen näky – tältä paikalla näytti torstaiaamuna

Itsenäisyyspäivän ilta sujui rauhallisesti Hietaniemen hautausmaalla.

7.12.2017 14:23

Hautausmaalla vierailleita oli normaaleihin vuosiin verrattuna moninkertainen määrä, jopa 5 000 kävijää perinteisen noin tuhannen sijaan.

Myös 612-soihtukulkueen vierailu hautausmaalla sujui rauhallisesti. Viime vuonna 612-kulkue jätti sotkun jälkeensä itsenäisyyspäivän kokoontumisen jälkeen, mutta sama ei toistunut tänä vuonna.

– Olemme käyneet 612 -järjestäjien kanssa pitkällistä kirjeenvaihtoa, jossa kerroimme hautausmaan pelisäännöistä. Näyttää siltä, että he ottivat pyynnöstä onkeensa, sillä tilanne ei ole täällä mitenkään katastrofaalinen. Työntekijät olisivat jo laittaneet viestiä aamuun mennessä, kertoo Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhuri Ari Pipatti.

–Kiitos kulkueelle, että se mitä sovittiin, meni jakeluun, ylipuutarhuri Pipatti kiittelee.

– Kiitos kulkueelle, että se mitä sovittiin, meni jakeluun.

Viime vuonna useita palavia soihtuja oli jätetty kahteen paikkaan niin, että kappelityönjohtaja Kalervo Mattila arvioi Ilta-Sanomille niiden muistuttaneen enemmän nuotioita. Yksi nuotioista paloi rauhanturvaajien muistomerkin maljassa.

Hietaniemen hautausmaalla oli torstaiaamuna siistiä.

Lisäksi sankariristille vievien portaiden alaosassa oli ollut nuotio.

Vuosi sitten kulkueen jäljiltä jäi muun muassa poltettuja soihtuja hautausmaalle.

Vuosi sitten hautausmaan kaksi työntekijää joutui korjaamaan sotkut. Vastaavaa ei Mattilan mukaan ollut nähty 20 vuoteen.

612-soihtukulkue on oman ilmoituksensa mukaan ideologisesti sitoutumaton, mutta kansallismielinen kulkue. Tänäkin vuonna kulkueeseen osallistui äärioikeistolaisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen edustajia.

Marsalkka Mannerheimin haudalle oli itsenäisyyspäivänä tuotu kymmeniä hautakynttilöitä.

Sankariristille laskettiin keskiviikkona seppeleitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?